Enkel seger för Akademilaget.

Akademilaget åkte till Småland och körde över Råslätts SK. Det var en match med många gula kort, en straff för vardera laget och en utvisning.

Anton Kinnander gjorde två mål idag.

Anton Kinnander gav tidigt Akademilaget ledningen och utökade på straff i mitten på första halvlek. I slutet av halvleken fick Råslätt en straff som Andreas Linde i målet räddar. Efter paus fick Råslätt en man utvisad och då var matchen i hamn mer eller mindre. På slutet kunde Erik Dahl göra 3-0 innan Yonathan Getachew fastställde resultatet till 4-0. Vi pratade med tränare Jonas Ohlander efter matchen.

Ni tog ledningen tidigt i matchen, var det skönt att få in det första målet så tidigt på halvleken?
Ja det var det, vi pratade innan om att det var en match i ingemans land. Det var viktigt att vi var beredda på att gå in och vinna den här matchen även om det inte gäller något. Dels som revansch för förra veckan och viktigt för att det höjer laget.

Linde va tillbaka från sin utlåning.
Andreas Linde räddade en straff.

Ni utökade på straff i mitten på halvleken kändes det som att ni hade greppet om matchen då?
Ja det tycker jag, samtidigt har de några farliga kontringar. Vi var inte helt konsekventa i vårt försvarsspel i första halvlek. Men det var en ryckig match med en svår nivå från domarna vilket ledde till mycket gula kort.

Vad talade ni om under halvtidsvilan?
Att vi måste behålla fokus, man vinner ingen match på 45 minuter man måste hålla koncentrationen i 90 minuter plus tillägg och vara fortsatt sylvassa i våra kontringar och det gör vi bra tycker jag. Vi kunde gjort en 4-5 mål till om det varit så.

Råslätt fick en man utvisad i början på andra. Hur påverkade det matchbilden?
Inte så mycket, tyävrr blir det lite att man blir bekväm när man leder med 2-0. Jag önskar att vi hade lite mer tempo, men man går ner lite när man har 2-0 och de blir en man mindre. Råslätt hade inte så mycket farligheter i andra halvlek, det var ett par frisparkar strax utanför straffområdet.

Det verkar varit en tämligen tuff match med mycket varningar, framförallt då till Råslätt, var det en hård match?
Nej det vet  en märklig nivå från domarna som gjorde att det inte blev någon rytm i matchen.

Tränare Jonas Ohlander
var nöjd med insatsen.

Anton Kinnander blev tvåmålsskytt idag, hur viktigt är hans målskytte för laget?
Det är klart det är viktigt, hans uppgift som forward är att göra mål. Han gör en jättebra första halvlek. Det är ju viktigt nu när Mohamed Ramadan är borta på grund av skada. Sen är det ju viktigt för Anton själv givetvis.