“Dubbelt” poängtapp för Akademin

Omstarten av Division 2 Västra Götaland kunde slutat betydligt bättre för HIF Akademin. Inte nog med att man gick på pumpen mot Lindome – Högaborg vann sin bortamatch och nu är Akademin fast på sistaplatsen.

Det tog bara dryga kvarten innan Lindome tog ledningen efter en tilltrasslad situation. I den 29:e minuten utökade gästerna sin ledning på hörna. Så var denna dagen förstörd!

Anton Kinnander reducerade men det hjälpte föga i förlusten mot Lindome Foto: Samone Klinteberg
Anton Kinnander reducerade men det hjälpte föga i förlusten mot Lindome

Även om Anton Kinnander, som gjorde sin sista match innan han beger sig Motala och Division 1 spel, reducerade i den 32:a minuten så kom inte vårt andralag närmre motståndarna. I stället utökade gästernas, Jakob Eriksson, till 3-1 några minuter senare. Det blev också slutresultatet

HIF Akademi ligger i och med förlusten kvar på jumboplats. Dessutom vann bottenkollegan, Högaborg, sin bortamatch, mot Vinberg, med 2-0 så nu skiljer det tre poäng upp till säkrare mark för Akademin.

Situationen för laget är allt annat än tillfredställande och till HD säger tränaren, Erik Edman

– Det finns mycket kvalitet i gruppen men det gäller att få ut den under match. Där har jag inte lyckats, men jag har en stark tro på att vi kommer att lyfta efter hand.