Smeknamnet ”Rollo” fick han när han redan i 15-årsåldern började medarbeta som skribent på eftermiddagstidningen Nyheterna i Helsingborg i början av 1960-talet. Det har hängt med sedan dess.

”Rollo” började följa HIF redan som knatte när han fick följa med sin far, Gunnar, på Olympia.

Direkt efter avklarad skolgång började han 1966 som journalistaspirant på Nordvästra Skånes Tidningar i Helsingborg. Den tidningen var han trogen fram till 1991 då karriären förde honom till Filipstad. Gästspelet där blev dock bara tvåårigt innan flytten gick till Enköping och där har han stannat sedan dess.

Kärleken till HIF har dock levt kvar och 2010-2014 medarbetade han regelbundet på sajten Allt Om HIF

2004-2009 blev han känd för en stor del av svenska folket för sin medverkan som pappan i Telias reklamfilmer.

HIF hakade på och ett år fick han medverka som ”årets kändismedlem” i medlemsboken.

-Det var ett hedersuppdrag som jag blev väldigt stolt över, berättar ”Rollo”.

Även om han älskar klubben och har gjort det större delen av sitt liv har han inte dragit sig för att kritisera HIF när han ansett sig ha anledning till det. Något som givetvis märktes både när han i rollen som journalist på NST följde laget och även när han senare medverkade på som skribent på sajten.

När allsvenskan drar igång 2020 kommer ”Rollo”, med jämna mellanrum, leverera knivskarpa krönikor