Brandur avgjorde i UEFA Nations League

UEFA Nations League spelas i det aktuella landslagsuppehållet och HIF har haft ett par spelare, både nuvarande och forna, involverade för sina länder. För Färöarna blev Brandur Henriksson matchhjälte med ett segermål på övertid

Genks försvarare Jere Uronen, som spelade för HIF mellan 2012 och 2015, startade och spelade 90 minuter i Finlands hemmamatch mot Wales idag. Matchen slutade dock med en 1-0-förlust för Finland som därmed börjar Nations League negativt.

Brandur Hendriksson startade och spelade även han 90 minuter för sitt Färöarna när man mötte Malta på hemmaplan. Brandur stod för en stabil insats i matchen och gjorde faktiskt Färöarnas segermål i den 90.e minuten. Matchen slutade 3-2 till Färöarna efter en sen vändning, med mål i den 87:e samt 90:e minuten. Hendrikssons mål kan du se via länken nedan

Utlånade Daniel Hafsteinsson fick tyvärr dra sig ur Islands U21-trupp, där mittfältaren är kapten, i veckan på grund av skada. HIF:s gamla mittfältare Victor Palsson, som till vardags håller till i tyska Darmstadt, blev dock inkallad till Islands a-trupp inför Nations League-matcherna mot England och Belgien. Mittfältaren stod för många imponerande insatser i den tyska andradivisionen förra säsongen vilket helt välförtjänt renderat i landslagsfotboll.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!