BP-HIF 1-1

Trelleborg verkar vara omöjliga att stoppa i nuläget. Deras framfart innebar att det, i det närmsta, handlade om en “vinna eller försvinna”-match när HIF begav sig upp till Grimsta och mötet med serietvåan Brommapojkarna.

Att hemmalaget är i en nedåtgående spiral och att HIF hade kniven mot strupen borde bädda för en intressant match. Dessutom var Peter Larsson tillbaka i backlinjen, efter sin avstängning, vilket åtminstone, på förhand, gav HIF lite mer stabilitet i försvarsspelet.

Det var en inledning vi vant oss vid dvs något trevande med mycket bollinnehav för motståndarna. Man märkte att BP var något piggare och HIF fick försvara sig och satsa på kontringar.

Matchens första målchans kom först i den 13:e minuten och innebar att Sandberg Magnusson nickade in 1-0 till hemmalaget. En rejäl kalldusch för HIF som, mer eller mindre, var tvungna att ta tre poäng ikväll för att hänga med Trelleborg i jakten på en kvalplats.

Bara några minuter senare var det bud på 2-0 när BP lobbade bollen i stolpen och HIF var rejält skakade. Bortalaget red ut stormen något och bla fick Peter Larsson på ett rejält skott som borde mött ett bättre öde.

Resten av halvleken spelades av utan några större målchanser förutom när BP “tjuvstartade” en frispark och kontrade snabbt. Gyökeres stod plötsligt fri med Pär Hansson som dock räddade tämligen enkelt.

Inledningen på andra halvlek höll verkligen ingen högre klass och istället för att visa att det är två potentiella Allsvenska lag som möts så var det extremt oinspirerat på planen. BP hade dock fortsatt grepp om matchen och inget tydde på att HIF skulle få med sig några poäng hem från Stockholm.

Ju längre matchen led ju mer släppte BP in HIF i matchen men bortalaget ägnade mesta delen av tiden att rulla runt bollen en bit in på BPs planhalva. Istället var det hemmalaget som kontrade och i den 72:a var det ytterst nära ett avgörande när Brandeborn sköt strax utanför Hanssons vänstra stolpe.

Några minuter senare blev det ännu mer uppförsbacke för HIF när Gyimah drog på sig ett andra gult och bortalaget fick avsluta matchen med 10 man. Extremt orutinerad av mittfältaren då båda varningarna var av det onödiga slaget.

I 78:e minuten snappade Akpoveta upp en försvarsmiss och var sånär att kvittera men bollen nickades undan av Sandberg Magnusson på mållinjen när BPs målvakt var helt överspelad. Det såg att bli HIFs enda chans i andra halvleken men med minuten kvar av ordinarie tid kom så kvitteringen.

En lång frispark av Bojanic och med huvudet sätter Johan Persson sitt första mål för klubben och dessutom det oerhört viktiga 1-1 målet. En poäng mot serietvåan och kampen om kvalplatsen lever fortfarande. Om än på en skör tråd…

BP-HIF 1-1 (1-0) Superettan

Mål: 1-0 Sandberg Magnusson (14 min) 1-1 Persson (90 min)

HIF: Hansson – Eriksson, Johansson, Larsson, Landgren – Bojanic, Gyimah, Persson, Timossi Andersson, Svensson – Abdu

Byte: Surprise IN – Svensson UT (62) Akpoveta IN – Timossi Andersson UT (71)

Varningar: Persson (HIF) Gyimah RÖTT (HIF) Johansson (HIF) Larsson (HIF) Gyökeres (BP)