Bildextra: U17-derby HIF – BoIS

Alexander Anchinioti-Jönsson Foto : Bjarki Tordarson
Matchens lirare, enligt fotograf Bjarki.

HIF vann över sina svartvita grannar från syd under söndagen i ett soligt Helsingborg.

Efter en ganska händelselös första halvlek blev det målkalas i den andra. Jesper Lundborg gjorde visserligen sitt första mål i slutet av den första halvleken, fler mål i första blev det inte trots att både Vlad Madaras och Alexander Achinioti-Jönsson (planens gigant i mitt tycke) träffade ribban vars en gång.

Tidigt i den andra halvleken gjorde Måns Herrmann mål på straff och Jesper Lundborg kunde sedan fullborda ett hat-trick efter två mål inom loppet av tio minuter. Sen hände något, HIF började tappa fokus och Landskrona reducerar. Det var inga snygga spelmål eller att BoISarna spände musklerna och blixtrade till. Det var snarare slarvigt defensivt arbete som gjorde att målvakten, Anton Olsson, fick plocka ut bollen ur målet tre gånger på väldigt kort tid. Men när HIF väl gjorde 5-3, vilket också blev slutresultatet, på tilläggstid – kunde man andas ut igen.