AOH summerar omgång 3

Krisläge för Roar, Öster nya serieledare och för vårt HIF är förlustnollan intakt. AOH summerar den tredje omgången av Superettan.

Åtvidaberg åkte till bortamötet mot ÖIS med två raka förluster. Trots oavgjort, 1-1, i paus så är läget fortsatt dystert för Roar Hansens gäng. William Atashkadeh avgjorde med sitt 2-1 mål i början av andra halvlek och ÅFF står fortfarande utan seger i årets Superettan

Atashkadeh avgjorde matchen, mot ÅFF, redan i början av andra halvlek!

De skyhöga förhandsfavoriterna, Dalkurd, hade inlett lite tveksamt med en oavgjord och en vinst. I helgen spelade man 0-0 mot Varberg. Även om hemmalaget var närmst en vinst så kom man undan med nöd och näppe efter att Elias Andersson missat en straff för Varberg.

Dalkurd är fortfarande obesegrade efter tre omgångar Foto: Bildbyrån.se

Syrianska tog sin första seger efter 2-1 mot Gais. Göteborgarna, som var tippade i toppen, har därmed fortfarande inte plockat någon trepoängare i årets serie.

Norrby gjorde äntligen sitt första mål för säsongen när Patrik Petersen gav laget ledningen mot Trelleborg. Skåningar lyckades dock kvittera, inför 338 åskådare på Borås Arena, och fastställa resultatet till 1-1 genom ett fantastiskt mål som föregicks av åtta rappa kortpassningar. Målet ser ni här

HIF tog emot Gefle inför omgångens storpublik. Tyvärr bjöds, de drygt 6000, inte på någon större insats av hemmalaget. En hyfsad första halvlek följdes av en andra som präglades av trötta spelare och dåligt passningsspel. Gefle är troligtvis mest nöjda med det oavgjorda (1-1) resultatet.

Jesper Lange tillhörde åter de främsta i hemmalaget men lämnade planen mållös Foto:Bildbyrån

Trots att Öster fick avsluta bortamatchen, mot Frej Täby, med 10 man, sedan Jonathan Levi synat rött, lyckades man sno åt sig samtliga tre poäng. 0-1 räckte för att nykomlingarna,  från Växjö, ska stå på full pott efter tre omgångar och ligger därmed i topp!
Falkenbergs kräftgång fortsätter och hade det inte varit för att en inhoppande, Richard Donkor, räddat en poäng på slutet så hade Hasse Eklund fått det hett om öronen. Degerfors var det bättre laget och förtjänade segern men 1-1 kan nog båda lagen leva med.

Richard Donkor räddade en poäng till sitt Falkenberg Foto:Bildbyrån

Värnamo hade krossat såväl Gefle som Åtvidaberg men när BP kom på besök så fick även hemmalaget känna på hur det är att förlora. Kevin Kabran stod för matchens enda mål och såg till att Stockholmarna tog klivet upp på en av kvalplatserna till Allsvenskan.