AOH summerar omgång 24

HIF, Falkenberg och AFC vägrar släppa greppet om topplatserna och nu verkar bara Halmstad kunna utmana de tre favoriterna

Jönköping Södra var det klart bästa laget, under de inledande 45 minuterna, i bortamötet med Falkenberg. Men vad spelar det för roll när hemmalaget växlade upp i den andra halvleken och tog en stabil 2-0 seger efter mål från Chisom Egbuchulam och Erik Pärsson.

Mattias Hugosson, 44 år, gjorde comeback mellan stolparna i ett skadedrabbat Gefle. Målvakten stod för ett par matchavgörande räddningar och fick även syna ett gult kort för fördröjning av spelet. Men vad gjorde det då Gefle, genom två mål av Admir Bajrovic, tog tre oerhört viktiga poäng i bortamötet med Varberg

Landskrona BoIS såg ut att kunna sno en poäng, av Halmstad, i bortamötet på Örjansvall. I 81:a minuten kvitterade nämligen Sadat Karim hemmalagets ledning. Men bara minuten efter fick Gabriel Gudmundsson en kalasträff vilket innebar 2-1 till HBK och tre poäng i jakten på en kvalplats

Degerfors och Gais delade på poängen när lagen möttes på en tungsprungen Stora Valla i lördags. Hemmalaget tog ledningen, genom Erik Björndahl, men med några minuter kvar så lyckades Edin Hamidovic faställa slutresultatet till 1-1

Frej Täby, som slåss om överlevnad i tabellens nedre halva, stod upp bra mot HIF där Nsima Peter var ett ständigt hot framåt. Till slut kunde Frej dock inte stå emot hemmalaget. Efter en intensiv slutforcering hamnade bollen, till slut, framför fötterna på Andri Bjarnason i straffområdet. Med bara två minuter kvar av matchen tryckte islänningen iväg ett skott som studsade via målvakten och in i mål. I och med sin seger är HIF kvar i serieledning av Superettan.

Örgryte gjorde 2-0 i den första halvleken, mot Brage,  genom Anton Lans och Gustav Ludwigson. En halvlek som även innehöll två röda kort – ett till vardera lag. I den andra halvleken utökade sedan Hannes Sahlin ledningen på frispark innan Christian Kouakou tröstmålade in 3-1 för gästerna. Slutresultat skrevs dock till 4-1 efter att Daniel Paulson avslutat målskyttet.

AFC Eskilstuna tog emot Öster och fortsätter vinna matcher genom effektivitet framåt och stabilitet bakåt. Ännu en hållen nolla och tre mål framåt av Nnamani, Camara och Raskaj fixade segern till tabelltrean som vägrar ge sig i jakten på en comeback i Allsvenskan

IFK Värnamo blev, trots ledning, hårt straffade av hemmalaget Norrby:s Richard Yarsuvat då anfallaren satte dit två mål från straffpunkten. Norrby vann med 2-1 och lyfter därmed från bottenstriden där Värnamo ligger kvar på negativ kvalplats.