AOH summerar omgång 23

BP och Dalkurd håller undan i toppen och Trelleborg är fast förankrade på kvalplatsen. Gefle har börjat vädra morgonluft och Åtvidaberg sjunker som en sten. AOH summerar den 23:e omgången av Superettan.

Trelleborg tar ett allt fastare grepp om den allsvenska kvalplatsen i superettan.

I hemmamatchen mot mittenlaget Gais vann TFF komfortabelt med 2–0 sedan innermittfältaren Erik Andersson gjort 1–0 i den 56:e matchminuten och anfallaren Dino Islamovic fastställt slutresultatet till 2–0 i den 80:e minuten.

I mötet mellan Örgryte och Syrianska, vann hemmalaget med 3-0 efter mål av William Atashkadeh (2) och Daniel Sliper. Göteborgarna, som lät 2000-talisten Mohamed Said debutera, klättrade därmed till nionde plats i tabellen.

Bajram Ajeti blev stor matchvinnare för Gefle när laget vände underläge till en 3-2-seger hemma mot Norrby. Samtidigt passerade man också Boråsgänget i tabellen och klev upp på säker mark. Matchvinnaren fick dock lite smolk i bägaren då han visades ut på övertid och därmed är avstängd kommande omgång.

Tabelljumbon Frej Täby tog under lördagen emot nästjumbon Åtvidaberg hemma på Vikingavallen. Det såg länge ut att sluta mållöst i bottenmötet men i allra sista stund – i matchminut 94 – höll sig Joseph Ceesay framme och tryckte in segermålet för hemmalaget.

Det var gästande Öster i toppmötet med Degerfors. Ledningsmålet kom i den 14:e minuten, inprickat av Lars Fuhre. Hemmalagets respons dröjde till mitten av den andra halvleken då Marcus de Bruin satte kvitteringsbollen och fastställde slutresultatet 1-1.

Varberg såg ut att förlora hemmamötet med Norrby men lyckades vända ett 0-1 underläge, på sex minuter, till vinst 2-1. Matchhjälte för hemmalaget blev Peter Nyström som nickade in segermålet i den 72:a minuten.

I toppmötet mellan Dalkurd och Falkenberg tog gästerna ledningen, i den 39:e minuten, genom Richard Donkor. En bit in i andra halvlek gjorde dock Richard Yarsuvat sitt 15:e mål för säsongen och slutresultatet skrevs till 1-1.

På Grimsta greppade HIF det sista halmstrået, för att försöka nå en kvalplats, när Johan Persson räddade en poäng mot BP. Stockholmarna var överlägsna matchen igenom men på resultattavlan lyste 1-1 när domaren blåste för full tid.