AOH summerar omgång 21

180901 Helsingborgs trŠnare Per-Ola Ljung och Andreas Granqvist under fotbollsmatchen i superettan mellan Degerfors och Helsingborg den 1 september i Degerfors. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRN / kod FK / Cop 185

Måndagskvällens matcher i Superettan slutade med segrar för Falkenberg och AFC Eskilstuna, samtidigt som serieledande HIF tappade poäng i helgen.

Christian Kouakou har fått en flygande start på sin IK Brage-karriär. Anfallaren, som hämtades in efter att klubben sålt Simon Alexandersson under sommaren, nätade igen och blev matchvinnare mot IK Frej Täby. Slutresultatet skrevs till 1-0 och Brage befäster sin placering i toppskiktet.

5 022 åskådare hade letat sig till Stora Valla för att se Degerfors IF ta emot formstarka serieledaren HIF. Efter en match som präglades av mer kamp än skönspel fick hemmafansen jubla sent då Marcus De Bruin räddade 1-1 i sista sekunden. Det innebär att HIFs segerrad stoppade vid sju raka segrar

Både Landskrona BoIS och Norrby IF hade behövt tre poäng för lyfta i de nedre regionerna av tabellen. Möter mellan lagen, på Landskrona IP, slutade dock 1-1 efter att hemmalaget kvitterat med kvarten kvar

Johan Oremo såg till att hans Halmstads BK har riktigt häng på kvalplatsen efter 1-0 mot Jönköpings Södra. Segern innebär även att det nu bara skiljer 10 poäng mellan 1-5:e platsen

Falkenberg befäste sin position som tabelltvåa efter en svängig seger borta mot Öster. Förre Öster-spelaren Robin Östlind förde upp FFF i ledningen i den första halvleken, men två mål av Dragan Kapcevic i inledningen av den andra vände på steken för hemmalaget. Men Falkenberg både kvitterade och knep alla tre poängen via 2-3.

Tredjeplacerade AFC Eskilstuna hade fått se både fyran Halmstads BK och femman IK Brage vinna tidigare under omgången, men två mål av Samuel Nnamani säkrade en seger även för AFC mot GAIS. 2-1 innebär att AFC nu bara är sex poäng efter HIF

Med kvarten kvar, och ledning, fick Varberg Keanin Ayer Boya utvisad. Det skulle visa sig bli ödesdigert då gästande Värnamo utnyttjade övertaget och kvitterade till 2-2 i den 85:e minuten och därmed delade lagen på poängen

I omgångens sista match tog Örgryte en efterlängtad seger mot jumbon Gefle på bortaplan. Matchens enda målskytt blev Diego Montiel som avgjorde, på straff, i den andra halvleken. 1-0 till Örgryte och Gefle är fast förankrad i botten