AOH summerar omgång 20

BP och Dalkurd fortsätter att dominera. I kampen om kvalplatsen är det fördel Trelleborg och i botten tog Frej ännu en skalp i jakten på säker mark. AOH summerar den 20:e omgången av Superettan.

Även om Örgryte tog ledningen, mot Frej, vände bortalaget till seger 1-3 och tog därmed sin andra raka seger. De tre poängen innebär att bottenlaget nu lämnar sistaplatsen och bara har en poäng upp till kvalplatsen.

En ny tränartrio, ett tufft läge i botten av tabellen och underläge hemma mot topplaget Öster efter en halvlek – då klev Seth Hellberg och Charbel Georges fram och fixade tre blytunga poäng för Syrianska. 2-1 stannade siffrorna på och innebär att Södertälje laget kliver upp från kvalplatsen.

På Stora Valla besegrade Degerfors gästande Varberg med 1–0. Segermålet prickades in redan i den fjärde minuten genom Sargon Abraham. Därmed är Degerfors fortsatt med i striden om en kvalplats.

HIF tog en efterlängtad seger då man vann med 1-0 hemma mot Gais under söndagen. Helsingborg fick ett tidigt numerärt övertag då August Wängberg visades ut då han försökte försvara efter en retur på ett mäktigt långskott från Lumala Abdu. Segermålet dröjde dock till 82:a minuten och prickades in av Alex Timossi Andersson

Samtidigt som HIF avgjorde sin match så gjorde även BP detsamma i mötet med Värnamo. 2-1 slutade mötet och segerskytt för serieledarna blev Luca Gerbino Polo

Dalkurd hade med sig en 1-0-ledning in i halvtid borta mot Norrby efter att mittbacken Robin Tranberg nickat in 1-0 i 27:e minuten.
Mot slutet av matchen drog Dalkurd ifrån målmässigt då Rawez Lawan avslutade ett snyggt anfall med att placera in 2-0 på volley, och förre Norrby-spelaren Richard Yarsuvat skyfflade sedan in 3-0 i slutminuterna.

Falkenberg noterades för sin åttonde raka match utan förlust när man slog tillbaka Åtvidaberg med 2-0. Segern innebär att Hasse Eklunds gäng, i högsta grad, aspirerar på en kvalplats.

Det dröjde till den 81:a minuten innan Trelleborg kunde avgöra bortamötet med tabelljumbon Gefle. Backen, Alexander Blomqvist, blev matchjälte när han nickade in segermålet för skåningarna som innebar 1-2 och att TFF klev upp på kvalplatsen.