AOH summerar omgång 18

170809 Brommapojkarnas Christopher Brandeborn i kamp med Örgrytes Hakeem Araba under fotbollsmatchen i Superettan mellan Örgryte och Brommapojkarna den 9 augusti 2017 i Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / Cop 89

Topplagen fortsätter att dra ifrån och kring kvalplatsen är nu fyra lag inblandade. Även i bottenstriden blir det allt jämnare när AOH nu summerar den 18:e omgången av Superettan.

Norrbys Nicklas Savolainen blev stor matchhjälte i den 87:e minuten borta mot Syrianska när han satte det avgörande 3-4-målet. Det var Norrbys andra raka vinst och laget börjar få säkrare mark under fötterna.

Öster vann hemma mot GAIS med 2–0, trots att laget fick Mario Vasilj utvisad redan i den 17:e minuten. Karl-Johan Lindblad och David Johannesson stod för målen. Segern innebär att smålänningarna, på allvar, ger sig in i toppstriden.

Örgryte åkte på ett rött kort, redan i 5:e minuten, i hemmamatchen mot BP. Därefter kontrollerade serieledarna hem en ny trepoängare. Gustav Sandberg Magnusson nickade in en hörna efter en dryg halvtimmes spel, och tio minuter in i andra satte Kevin Kabran 2-0 som också blev slutresultatet.

Dalkurd hänger på i toppen efter att ha dragit det längsta strået i en svängig match hemma mot Frej Täby . Efter att ha gått till halvtidsvila med 1-1 så drog det iväg rejält i andra. Resultatet stannade vid 3-2 efter att Richard Yarsuvat noterats för ett hattrick

Falkenberg fortsätter att avancera i tabellen. I onsdags tog man en 2-0-seger hemma mot Värnamo efter ett tidigt mål av Christoffer Carlsson och en sen halvvolley i krysset av Viktor Götesson. Därmed har man, på allvar, blandat sig i striden om en kvalplats.

Gefle lämnar 16:e-platsen i tabellen efter 2-0 hemma mot Varberg. Deniz Hümmet placerade läckert in 1-0 i bortre hörnet efter att Piotr Johansson drivit upp ett anfall i 55:e minuten, och på stopptid satte
Hümmet spiken i kistan med sitt 2-0-mål.

HIF tappade mark i kampen om andraplatsen i tabellen efter att ha fått 0-0 hemma mot Åtvidaberg. Gästerna hade dessutom de bästa chanserna i den första halvleken, bland annat två avslut efter hörna av Johan Ramhorn, men HIF ryckte upp sig i andra halvlek. Dock utan att skapa något riktigt farligt.

Trelleborg gav sig, på allvar, in i kampen om en kvalplats efter 2-1 hemma mot Degerfors. Saif Camara Jönsson avgjorde med ett mäktigt långskott i den 88:e minuten. Anfallarens 14:e mål för säsongen.