AOH summerar omgång 16

Topplagen hade det tufft och det var endast HIF som kunde fylla på med tre poäng. I botten knep Gefle ett sista halmstrå medan Frej överraskade. AOH summerar den 16:e omgången av Superettan.

Falkenberg vann söndagens derbymöte med Varberg inför rekordpublik på Falcon Alkoholfri Arena. Erik Pärsson blev matchhjälte med sitt 2-1-mål i den 86:e minuten.

Östers IF fortsätter att haka på i toppskiktet av tabellen. En 3-0-seger hemma mot Åtvidaberg gör att man fortfarande har fem poäng upp till Helsingborgs IF på kvalplats. Två sena mål av David Johannesson avgjorde den här gången.

Oke Akpoveta gav HIF ledningen borta mot Syrianska då han dök upp vid bortre stolpen efter en hörna och stötte in bollen i nät. Hemmalaget kvitterade sedan strax innan halvtidsvilan men i
samma kryss satte Max Svensson, i den 63:e minuten, det mål som skulle bli avgörande och HIF biter sig kvar i toppen.

Gefle tog en efterlängtad seger då man vann hemma mot Gais med 2-1. Christian Ljungberg stänkte upp 1-0 i nättaket för Gefle tidigt i matchen, men i den andra halvleken kvitterade inbytte Alibek Aliev med ett tungt skott efter en soloräd. På övertid satte Piotr Johansson 2-1 på straff och Gefle tog tre grymt viktiga poäng i botten.

Frej Täby hade bara två segrar på de 15 första matcherna, men mot serieledande BP kom säsongens tredje vinst. Dida Rashidi dunkade in 1-0 redan i den andra minuten med ett skott som Budimir Janosevic i BP-målet inte kunde hålla – ett mål som räckte hela vägen till tre tunga poäng för Frej Täby.

Mihlali Mayambela gav gästande Degerfors ledningen borta mot Dalkurd då han rullade in 1-0 lågt efter en dryg halvtimmes spel. Dalkurd skapade flera kvitteringschanser och fick till slut utdelning då Ahmed Awad med en otagbar volley drog in 1-1 via stolpen efter en hörna i den 68:e matchminuten. Det blev också slutresultatet i toppmötet.

2-1 blev slutresultatet på Vångavallen där Trelleborg hakade på toppen efter 2-1 mot Värnamo. Rutinerade Magnus Andersson vinklade in 1-0, i bortre hörnet, efter en frispark, men strax efter pausvilan kvitterade Melvin Fritzhell för gästerna.
Ytterligare en fast situation skulle dock bli nyckeln till seger för TFF, då Alexander Blomqvist efter en hörna sköt in segermålet.

I omgångens sista match lyckades Örgryte studsa tillbaka efter förlusten mot HIF senast. Men det höll på att sluta illa då motståndarna, Norrby, kvitterade med fem minuter kvar. Daniel Sliper kunde dock återställa ordningen när han satte segermålet (2-1) med två minuter kvar av matchen.