AOH summerar omgång 16

Falkenberg, HIF och Halmstad ångar på i toppen och kring kvalstrecket tätnar det rejält

På Örjansvall tog bortalaget Degerfors ledningen redan efter 43 sekunder men inför storpublik tog sig hemmalaget samman i den andra halvleken. Två mål av Konishita innebär hemmaseger, 2-1, och fortsatt toppkänning för Halmstad

Värnamo lyckades ta revansch på Brage för dalalagets sena 3-2-seger i motsvarande möte innan uppehållet, då man efter ett mål, i 94:e minuten, av Pär Cederqvist reser hem med en 1-0-vinst från Domnarvsvallen.

I Hallandsderbyt kom serieledande Falkenberg till Varberg på besök. Efter en rätt seg tillställning lossnade för gästerna under de sista tio minuterna. Slutresultatet skrevs till 0-3 efter bla två mål av John Björkengren

På Borås Arena högg David Johannesson påpassligt på ett misslyckat avslut från anfallskollegan Dragan Kapcevic och satte 1-0 för Östers borta mot Norrby i den 27:e minuten. Tio minuter senare nickade Liridon Silka in 0-2 som också skulle visa sig bli slutresultatet

GAIS fick en smakstart med mål efter 40 sekunder borta mot IK Frej Täby men strax efter paus kvitterade hemmalaget. I 66 minuten satte Frej in Nsima Peter och nigerianen avgjorde matchen med sina två mål som gav Frej vinsten med 3-1

I Jönköping låg, av förklarliga skäl, mycket av fokusen på hemvändande Andreas Granqvist när hemmalaget tog emot HIF. Det var dock en annan hemvändare, Rasmus Jönsson, som låg bakom det mesta när HIF tog en odiskutabel 1-3 seger. Mittfältaren blev mållös men stod både för assist och tillskansade sig en straff för skåningarna som, med segern, fortfarande ligger på en Allsvensk direktplats

Ett välspelat bottenmöte på IP i Landskrona slutade med klar hemmaseger. Segerregissör för BoIS var Adi Nalic som med två mål såg till att Gefle slogs tillbaka med 3-1. Segern innebär att BoIS kunde lämna kvalplatsen bakom sig.

I ett varmt Göteborg möttes seriesexan Örgryte och fyran AFC Eskilstuna för att spela höstpremiär. Matchen präglades av slarvfel och felpassningar och det var inget av lagen som lyckades vinna utan vi noterade omgångens enda 0-0 match