AOH summerar omgång 12

Örgryte är nya serietreor och BP fortsätter krossa allt motstånd. HIF noterades för sin första förlust och Gefle är fast förankrade i botten. AOH summerar omgång 12 av Superettan

På Olympia tog obesegrade HIF emot serieledande BP i en, på förväg, riktig seriefinal. Efter 0-4 visade bortalaget att man är klasser bättre än övriga lag i serien och ledningen i tabellen drygades ut till åtta poäng.

Degerfors hakar på topplagen efter att man under lördagen besegrat Gefle med 2-0. Vänsterbreddaren Marcus De Bruin blev matchhjälte för Degerfors då det var han som gjorde båda lagets mål. Tränarbytet i Gefle verkar inte hjälpa och laget är överlägset sist i serien.

Frej Täby segrade hemma mot Falkenbergs FF med samma siffror som Degerfors efter att Joakim Runnemo brutit lagets tre matcher långa måltorka i den 63:e minuten.   Lukas Sunesson gjorde tvåan och resultatet innebär att Frej Täby tar sin andra seger för säsongen och närmar sig lagen på kvalplats.

På Borås Arena tog Syrianska ledningen borta mot Norrby då Charbel Georges placerade in 1-0 i bortre hörnet efter ett högerinspel i den 17:e minuten. Norrby svarade en knapp kvart senare då lagkaptenen Marcus Översjö gjorde sitt första mål för säsongen då han tråcklade in 1-1. Båda lagen låg på samma poäng inför omgången och fortsätter att skiljas åt av målskillnad.

Varberg och TFF delade på poängen Foto:Bildbyrån

Efter tio insläppta på de tre senaste matcherna var Varberg måna om att täta till defensiven till lördagens möte med Trelleborgs. Hemmalaget Varberg fick utdelning på den egna planhalvan då matchen slutade 0-0.

Gais jagade förgäves hemma mot Åtvidaberg. Bortalaget vann med uddamålet Foto:Bildbyrån
Åtvidaberg kom till Gamla Ullevi och matchen mot GAIS med en seger i ryggen. När det var dags att åka hem kunde de plocka med sig ytterligare tre poäng tack vare Samuel Holm som satte matchens enda mål.  Laget tar också kliv i tabellen och går upp på 14 poäng samtidigt som GAIS står kvar på 15.

Pär Cederqvist och Melvin Frithzell såg till att Värnamo tog en viktig 1-2 seger på bortaplan mot Öster. Hemmalaget fick dessutom avsluta matchen med 10 man sedan Jonathan Levi synat det röda kortet i slutminuterna.
Örgryte är nya serietreor efter 1-0 segern mot Dalkurd. Laget avgjorde redan efter fyra minuter när Daniel Paulson skickade in bollen. Dalkurd försökte men göteborgarna var numret större denna kvällen.