AOH summerar omgång 10

HIF, BP och Dalkurd i topp och Gefle hopplöst sist. Där har ni kontentan av den tionde omgången av Superettan

Örgryte är ett av sex lag som ännu inte förlorat på hemmaplan i Superettan 2017. I torsdags kom fjärde segern på sex hemmamatcher då ÖIS besegrade IFK Värnamo med 2-0 efter två tidiga mål i första halvlek. Martin Mutumba och William Atashkadeh blev de lyckliga segerskyttarna

Martin Mutumba blev målskytt när Örgryte slog Värnamo Foto:Bildbyrån

En smått galen derbymatch utspelade sig mellan Varberg och Falkenberg på Påskbergsvallen. Varberg gick upp i en tvåmålsledning, men ett hattrick av inbytte ytterbacken Tobias Englund vände på steken, och FFF kunde till slut vinna med 5-3.

En makalös vändning gav Falkenberg alla tre poängen i derbyt mot Varberg Foto:Bildbyrån
På Borås Arena tog Norrby sin tredje seger, på fyra senaste matcherna, då man vann med klara 3-0 mot Frej Täby. Noterar även att Nicklas Savolainen gjort sex mål på de fyra matcherna för Boråsarna.

Dalkurd FF slog tillbaka Åtvidaberg med 3-0 och visar att man är med i toppen för att stanna. Richard Yarsuvat satte 1-0 på ett friläge i den första halvleken, och i den andra halvleken kunde Leonard Pllana dubbla målskörden då även han, i friläge, placerade in 2-0 vid närmsta stolpen. 3-0 gjordes sedan av Ammar Ahmed på stopptid.

Även Degerfors hankar sig kvar på övre halvan. I lördags slog man Gais, med 2-1, efter mål av Mayambela och Abraham. Göteborgarnas tröstmål gjordes av det förra utlandsproffset Dusan Djuric.

Sargon Abraham avgjorde för Degerfors Foto:Bildbyrån
Brommapojkarna befäste sin serieledning i och med en bortaseger med 3-1 mot Gefle på söndagen. Stockholmarna verkar krossa allt motstånd till skillnad mot topptippade Gefle som, alltjämt, ligger sist med fem ynka poäng.

Trelleborg krossade Öster med 4-1 och tog ett stort steg mot toppen. TFF tog ledningen efter 12 minuter, och efter en halvtimmes spel utökade Anton Tideman till 2-0. TFF hann göra ytterligare ett mål innan pausvilan, när lagets kapten Kristian Haynes satte dit en straffspark.Med drygt tio minuter kvar gjorde Salif Camara-Jönsson 4-0, innan Öster reducera med två minuter kvar att spela

Igår spelades så omgången klar när HIF slog tillbaka Syrianska med klara 3-1. Resultatet speglade dock inte matchbilden där bortalaget var spelförande dock utan att kunna få till några riktigt farliga målchanser. Surprise 2-1 mål var matchavgörande och segern innebär att HIF fortfarande är obesegrade i årets serie!