Anton Olsson höll nollan i landslagsdebuten

Vi kunde redan igår berätta om den unga HIF målvakten, Anton Olsson, som skulle få göra sin landslagsdebut mot Estland under dagen, och vilken debut det blev. Nollan hölls och Sverige vann matchen med 1-0, således två vinster av två möjliga för de blågula grabbarna i fyrnationsturneringen i Riga.

Anton, först och främst grattis till landslagsdebuten!

Tack så mycket!

Hur var känslorna när du fick beskedet om att du skulle få starta matchen mot Estland?

Känslan var såklart fantastisk, det kändes väldigt bra och det var förstås skönt att få stå mellan stolparna i den här matchen.

Ni vann matchen med 1-0, hur var matchbilden i gårdagens match?

Den var väl inte särskilt jämn egentligen, de spelade inte bra och saknade ett direkt spel, dem slog mest iväg bollar på djupet. Vi var väl det laget som hade mest boll men lyckades aldrig förvalta våra chanser tillräckligt mer än vid vinstmålet. I den första halvleken dömdes visserligen två mål bort för oss och i den andra hade vi skott i både ribba och stolpe, det kunde ha varit större siffror från vår sida.

Om du får kommentera din egen insats, hur tycker du att det gick för egen del?

Min egen insats, jo den väl bra, jag kände mig i god form men hade inte så mycket att göra men känner att det gick bra ändå. Jag fick kommunicera med backlinjen och så när Estland slog sina långbollar, sen fick jag själv se till att vara med på tå och gå ut och plocka någon boll då och då.

När har ni er nästa match i turneringen?

Det är imorgon och det är turneringens sista match, den spelas klockan elva, lokal tid (10:00 svensk tid), då möter vi Lettland.

Får du fortsatt förtroende mellan stolparna efter din ”nolla” mot Estländarna?

Förbundskaptenerna har inte meddelat oss vem som startar imorgon men det kändes bra igår och jag tror att jag har goda chanser. Men det beror på hur förbundskaptenerna tänker och ser på det, kanske vill de se oss bägge i mer matchsituationer och ger oss vars en halvlek eller så får en av oss stå hela matchen. Vi får veta ikväll vem som spelar från start imorgon, vi får avvakta och se.