Akademilaget föll i den 94:e matchminuten mot Lindome

"Mischa" fick en straff emot sig i den 94:e minuten Foto: Bjarki Tordarson

För den andra matchen i rad föll Akademi HIF efter att man fått en straff emot sig i matchens slutskede. Vi pratade med lagets tränare, Jonas Ohlander, direkt efter matchen.

*****

Dina tankar så här direkt efter matchen?

Någonstans tycker jag mig känna igen lite hur det var i våras, nu är vi ändå ett snäpp bättre än vad vi var då men ger bort det första målet och har själva ett par lägen men är inte tillräckligt heta. Vi gör det bra ute på planen men fotbollen är som så att man även måste vara bra inne i boxen och se till att göra mål för att vinna.

Akademilaget som vi är vana att se dem

Lindome tog ledningen i första halvleken, hur gick tankarna då?

Det är väl klart att det känns surt, jag tycker inte att de skapar någonting samtidigt som vi ändå göra en helt okej insats på planen, fram till den sista tredjedelen i alla fall. Vi gör det vi ska, även om vi inte lyckas, men det var väl inte hela världen när det gjorde mål, jag kände ändå att vi skulle kunna vända det här så det var aldrig fråga om någon ridå ner.

Lagkaptenen Måns Ekvall kom med i målprotokollet.  Foto: Bjarki Tordarson
Lagkaptenen Måns Ekvall kom med i målprotokollet.

Vad pratade ni om i omklädningsrummet under halvtidsvilan?

Det var väl självklara saker, som att fortsätta trycka på och våga vara mer offensiva i våra löpningar mot boxen. Vi har sen i andra halvleken en 5-6 halvlägen och 2-3 riktigt bra lägen, när vi gör 1-1 är det såklart bra och vi hade gott om tid att göra 2-1 och vi ville därför framåt. Samtidigt gällde det för oss att vara vaksamma på deras omställningar där de kunde vara farliga.

I slutskedet av matchen får Lindome en straff, var det historian som upprepade sig eller var det korrekt dömt denna gång?

Det är jättesvårt att säg men jag känner ändå att ”Mischa” är så pass rutinerad som spelare att jag inte tror han går in och sparkar undan benen på någon i 94:e minuten. Som jag ser det går han in på kroppen och sen faller deras spelare, men det är som sagt svårt att säg.

“Mischa” fick en straff emot sig i den 94:e minuten

Vad väljer ni att ta med er från dagens match till kommande omgångar?

Just nu vet jag inte, men det är väl klart att vi spelar en bra fotboll, framförallt i andra halvlek där vi trycker på framåt, vi skapar lägen och spelar den fotboll som vi vill, men vi måste kliva in de sista 10-15 %.

Rabie Salem drar på sig en utvisning utan att vara inbytt, vad blir konsekvensen av det?

Det är såklart inte okej, men vi får tala med honom om det, samtidigt är det förståeligt att man blir frustrerad när matchen slutar som den gör. Samtidigt kunde domaren kanske haft lite mer känsla för matchen, när det blir sådana här situationer gäller det att vara smidig i läget, det blir ju en viss frustration när man förlorar en match så pass sent.