AIK-HIF 1-3

I den sista träningsmatchen innan Superettanpremiären mot Halmstad nästa helg vann HIF mot AIK med 1-3

HIF mötte, på pappret, sin svåraste motståndare under försäsongen men den klasskillnad som borde finnas mellan lagen märktes inte alls under den första halvleken. HIF stod upp bra mot AIK genom att ligga tätt med laget i försvaret och spelade resolut, vilket man gjorde lysande, och satsade på kontringar.

Det skulle bli HIF som tog ledningen i den 30:e matchminuten då Moro fick bollen till höger i straffområdet, vek in i banan, lurade därmed sin gubbe och stänkte in bollen i mål. Förutom målet var den första halvleken chansfattig. AIK fick straff i slutet av den första halvleken efter att Liverstam, lite klumpigt, drog ner Kristoffer Olsson i AIK. Stefanelli i AIK sköt dock straffen utanför.

Den andra halvleken började som den första med ett bra försvarande HIF och ett bollförande AIK även om HIF var lite mer tillbakatryckta än i första halvleken. I den 53:e minuten gjorde Pär Hansson en jätteräddning efter att Stefanelli skjutit efter en hörna. Trots AIKs tryck randades inga målchanser upp av AIK. Istället gjorde HIF 0-2 genom Weberg efter en hörna där Charlie sköt in den. Spelet öppnade upp sig allt mer efter 0-2-målet och HIF gjorde även 0-3 i den 67:e minuten när Dahlberg sköt in en retur efter ett skott från Bjarnason. AIK reducerade i den 73:e minuten genom Stefanelli efter en retur av Hansson och AIK fortsatte att kontrollera spelet men HIF försvarade sig bra. Samtidigt gjordes många byten i båda lagen och på HIFs bänk var det bara målvakten Weijberg som inte fick speltid. Mer mål än så blev det inte utan HIF vann matchen rättvist med 1-3 vilket innebär att HIF gått obesegrade genom hela försäsongen.

I övrigt tar vi med oss att Randrup kändes stabil som vänsterback och lär väl, i Adam Erikssons frånvaro, starta mot Halmstad på den positionen. Carl Thulin kändes dock emellanåt lite skakig på högerbacksplatsen.

AIK-HIF: 1-3 (0-1) Träningsmatch

Mål: 0-1 Moro (30) 0-2 Weberg (60) 0-3 Dahlberg (67) 1-3 Stefanelli (73)

HIF: Hansson- Thulin, Liverstam, Weberg, Randrup- Abubakari, Bojanic- Moro, Dahlberg, Svensson- Bjarnason

Varningar:

AIK: Karlsson (12)

HIF: Weberg (75)

Byten:

AIK: Lindqvist (UT)- Björkman (IN) (33) Silva (UT)- Goitom (IN) 61 Sundgren (UT)- Milosevic (IN) 62 Hauksson (UT)- Persson (IN) 62 Olsson (UT)- Avdic (IN) 72 Stefanelli (UT)- Larsson (IN)

HIF: Bjarnason (UT)- Almeida (IN) 71 Liverstam (UT)- Landgren (IN) 71 Moro (UT)- Seger (IN) 72 Abubakari (UT)- Volkerling Persson (IN) 78 Svensson (UT)- Sjöberg (IN) 80 Dahlberg (UT)-Mårtensson (IN) 85