Vinst för Helsingborgs IF i premiären på Olympia

Helsingborgs IF tog på söndagseftermiddagen emot Djurgårdens IF på ett soligt Olympia. Cirka 12 000 människor hade tagit sig dit för att se Helsingborgs premiärmatch och fick alla lämna efter 92 minuter med ett leende på läpparna. HIF vann matchen med 3-0 och Mattias Lindström och David Accam stod för målen.

Solen sken, gräsmattan var grön, 13 bussar med Djurgårdenfans som tagit sig till Olympia och 12 000 Helsingborgare kom för att se allsvensk fotboll. Det är svårt att få bättre förutsättningar inför omgång ett i Allsvenskan. Djurgårdens fans höll igång till en början men efter 34 minuter fick David Accam tyst på dem då han gjorde 3-0 för de röd och blåa.

Efter fem minuters spel spelade David Accams sig fri ifrån Djurgårdens mittfällt och serverade Alejandro Bedoya en boll som han sedan spelade in på mål. Djurgårdens målvakt Kenneth Höie lämnade retur och Mattias Lindström fanns i straffområdet och tryckte in bollen i mål. Årets första mål i Allsvenskan på Olympia går till Mattias Lindström. 1-0.

Helsingborgs IF skulle utöka sin ledning med två mål på mindre än tre minuter. Det andra målet i matchen kom ifrån David Accams fot som drog iväg ett kraftfullt skott då Alejandro Bedoya serverat honom bollen. 2-0 HIF.

Inte många minuter därefter slog David Accam till igen. David spelar sig fri på mittfältet och tar en löpning mot Djurgårdens mål. Inte långt ifrån samma plats där David gjorde mål någon minut tidigare tar han ännu ett skott, som går i mål.
3-0 till HIF och David Accam är tvåmålsskytt.

Den andra halvleken gick inte lika fort och Djurgården letade desperat efter ett reduceringsmål. De hade inte särskilt många chanser då Helsingborgs IF som vanligt har ett starkt försvar. Djurgårdens hetaste chans kom i matchminut 59 när Anderas Johansson försökte nicka in bollen som tog en bit ovanför ribban.

En stark insats av Helsingborgs IF som har en bra grund att bygga vidare på. 3-0 alltså och tre poäng till våra röd och blåa hjältar. Vi är på väg…