Veckan som gått – vecka 39

Guldet som blev till sand…

Vad ska man säga? Besviken är ordet!!

I onsdags var det dags för det stora derbyt mellan de två skånelagen i årets Allsvenska. Matchen slutade 0-3.  Har väl inte så mycket att säga om det utan det verkligen var en fruktansvärd dålig och slätstruken match.
Efter ca en halvtimme så var Chrisse tvungen att avbryta matchen med en stukad fot. Álvaro Santos ersatte och Mattias Lindström klev ner på sin vanliga plats som högermittfältare.
MFF tog ledningen och HIF skapade egentligen inte en enda riktig målchans. MFF gör första målet efter 23 minuter, andra målet kom efter 50 minuter och i den 83:e minuten som fastställde slutresultatet till 0-3. Väldig tung förlust för HIF och det var , inte direkt, med några lätta steg man begav sig hem i den kyliga septemberkvällen

För att göra saken om än värre så kan man konstataera att det var Malmös första segern på Olympia sedan 2007.

Vi får hoppas att vi e starkare och är bättre nästa år och kammar hem guldet storslaget. Nä nu ska jag inte riva upp nygamla sår utan nu blickar vi bakåt och ser mer vad som har hänt förra veckan.

I lördags eftermiddag gästade bottenlaget Fässberg Olympia för match mot Akademi HIF. Vårt nya division två lag har imponerat under höstsäsongen och hade faktiskt en rejäl möjlighet att bli bästa Helsingborgslag. Tråkig nog gjorde man en riktig plattmatch och slutresultatet skrevs till 1-4 efter att man fått tre bollar mot sig redan i första halvlek. Då Eskilsminne vann sin match mot Högaborg så kan Akademin åtminstone glädjas, till skillnad mot Högaborg, att man redan är klara för en ny säsong i division två serien.

Närmast möter man Råslätt (som ligger på samma poäng som Akademin) innan man avslutar mot Eskilsminne den 12 Oktober – visst hade det suttit gott med en seger där!

Teoretiskt sett så är guldchansen inte borta och det var med den vetskapen som HIF åkte upp till Borås för att möta Elfsborg på ett härlig och välvattnat…eh…plastgräs!

Roar hade blandat rejält genom att slänga in både Calle J och David S från start och visst såg det piggt ut första kvarten. Efter 36 minuter var det som vanligt igen. HIF släppte in det första målet. Åter var det försvarets oförmåga att få undan bollen. Tyvärr så rökfylldes arenan, i början av andra halvlek, och tvingade in spelarna i omklädningsrummet och förstörde nöjet för majoriteten. HIF vaknade dock till och Imad Khalili, som drev upp anfallet, avslutade själv med en säker nick. Men närmare kom HIF inte — trots 40 minuter med en man mer på plan.

I minut 88 fick så HIF:s kanske störste framtida stjärna göra säsongsdebut. Jere Uronen fick ett par minuter och förhoppningsvis sätta punkt för det skadehelvete som han dragits med sedan förra hösten.

Avslutar detta igenom att säga – Ja, vi kanske förlorade guldet men självklart ska vi ta en plats i europaspelet.
HIF ni kan bättre, gäller att hitta tillbaka till er gamla sköna spel.