Veckan som gått – vecka 37

Det har varit två långa veckor utan ngn fotboll känns det som. Så igår kändes det verkligen skönt med Allsvensk fotboll igen.

HIF mötte Häcken borta och som vanligt när vi besöker Rambergsvallen så blir det förlust. Första halvlek finns inget speciellt att säga om, det fanns liksom inget passningsspel eller, rättare sagt, HIF försökte trilla boll på en regntung plan och det vet vi ju alla hur det går. I Andra halvlek tog laget tag i saken och Larsson och Smarason vände på steken med sina mål. Efter något som liknade ”SM i konsten att skjuta bollen över mål” för HIFs del så vänder Häcken på matchen. 3-2 till hemmalaget.

P.LarssonFoto: Bjarki Tordarson

Veckan som gått har annars mest handlat om biljettkaoset inför derbyt. Tydligen har över 50% av de 1400 sålda biljetterna till bortasupportrarna inhandlats som ungdomsbiljetter. Personligen litar jag på våra grannar i söder. Givetvis har dom uppfattat det som att man går efter sin mentala ålder när man inhandlar biljetten därav merparten sålda barnbiljetter.

Ema Boateng missar de närmaste matcherna. Det handlar om en gammal skada som har blivit förvärrad. Dagen före matchen möte Gefle fick han en stämpling på en tå och nu har man konstaterat att han nog fått en stressfaktur. Det betyder att Ema missar de närmaste matcherna. Trist, men han får krya på sig.

Ema Boateng

För snart tre veckor sedan tog Loret Sadiku det omtalade beslutet att representera Albanien i stället för Sverige på landslagsnivå. Men när Albanien spelade VM-kval i veckan befann sig 21-åringen på svensk mark. Tydligen strul med pappersarbetet – snälla Loret – ännu är det inte försent att välja Sverige!

Jesper Jansson tittar redan mot nästa säsong och hoppas att May ska stanna på ett liknande kontrakt som gjorde att HIF kunde landa Bedoya. Håll alla tummar som går att vi får njuta av sydafrikanens bollkonster nästa säsong också.

Akademin vägrar att förlora mot topplagen i serien. I lördags blev det 1–1 mot serietrean Assyriska. Assyriska gjorde mål i 35 minuten men Mohamed Ramadan kvitterade efter 70 minuter – med rumpan dessutom!!