U21 till semifinal efter stabil insats.

U21-laget vann i dag mot Brommapojkarna på Grimstas IP Plan 2 (konstgräsplan) med 4-1 efter 1-0 i paus.

BP startade bäst och hade liten julafton på HIF:s vänsterkant där Kristian Eliasson hade det tufft men det blev ändå bara till halvchanser. Efter en av dessa, en hörna, vände HIF spelet och via en genial passning från Erik Sundin nådde bollen fram till unga löftet Emil Åberg som inte gjorde något misstag.

HIF förde därefter matchen och släppte inte till några ytterligare chanser i en halvlek som präglades av ett ställningskrig där HIF vann alla slagen.

Dock gick lagen till halvtidsvila med ställningen 0-1 och BP samt domarna tog den 200 meter långa promenaden in i värmen medan HIF höll sitt snack vid avbytarbåset.

Detta verkade vara rätt medicin för HIF tog tag i taktpinnen direkt och i andra halvleks sjunde minut fick Sundin bollen vid straffområdeslinjen, jonglerade lite och drog till på volley. Bollen for in som en projektil, otagbart för BP-målvakten.

Strax därefter var HIF nära 3-0. Porcellis slog en utmärkt passning (inte den enda i denna match) som nådde Emil Åberg. Emil slog in bollen snett inåt bakåt och Robin Book mötte vid straffpunkten men fick se skottet tippas till hörna av BP:s bäste spelare för dagen.

Därefter fick BP ett litet tryck och i den 65:e minuten kom ganska logiskt reduceringen från BP. Men efter det så var det bara ett lag på plan. 3-1 kom efter att Porcellis grovt blivit nergjord och Oliver Persson tagit hand om frisparken. En frispark som Porcellis nickade in i mål. Sedan var matchen mer eller mindre körd. HIF var dock inte nöjt utan gjorde 4-1 efter ett mönsteranfall. Denna gång var det Robin Book som stod för framspelningen. Han slog en passning i djupled mot Sundin som hoppade över bollen och friställde Lucas Ohlander som behärskat satte bollen i nät.

– Det var en riktigt bra match, summerade lagledaren Staffan Eliasson (i HIF:s tjänst sedan 1972). – Det är bara att hålla med, svarade PO Ljung. Det kändes riktigt bra och vi dominerar matchen och spelar ett bra försvarsspel. De skapar ju egentligen inte några chanser alls. Porcellis gör sin i särklass bästa match så här långt, Robin Book gör också en bra match. För att inte tala om mittbackarna som inte gör ett misstag idag. (Mittbackarna var Patronen och Liverstam).

Det är bara att hålla med. Själv blev jag imponerad av Tomislav Kolobaric, vars första halvlek på innermittfältet var riktigt bra. Ung kille, född 92…