U21: HIF – Kalmar FF

Förlust senast mot BK Häcken, igår tillbaka på vinnarspåret. HIFs U21 besegrade under måndagen Kalmars dito med 2-0 på Norrvalla IP.

Det var en hel del A-lagsspelare som luftades i gårdagens hemmamatch i U21-serien mot Kalmar FF. En match som till en början var ganska händelsefattig där inget av lagen skapade särskilt mycket. Det var jämnt och böljade fram och tillbaka, med inget vidare spel. En halvchans uppstod för HIF efter en snett-inåt-bakåt passning där Mikael Dahlberg, som var en av de rutinerade i startelvan, missade bollen helt. Men målen skulle komma. I den 39:e minuten fick nämnde Dahlberg bollen strax utanför straffområdet och drog till med vänsterfoten. En perfekt träff med bra skruv och bollen var i mål via den bortre stolpen, 1-0 till HIF. Innan halvleken var slut hade även lagkapten Mattias Lindström ett bra läge, men hans frispark från nära håll gick tätt över.

Calle Johansson spelade hela matchen och gjorde riktigt bra ifrån sig Foto: Björn Wijk
Calle Johansson spelade hela matchen och gjorde riktigt bra ifrån sig

I den andra halvleken ökade tempot i matchen, framför allt från HIFs sida. HIF gjorde också ett par byten och tog sedan över matchen mer och mer. I den 53:e minuten utökade också HIF sin ledning efter ett snyggt anfall. Bollen spelades upp längs högerkanten, och efter ett fint kombinationsspel där Lindström klackade fram bollen drev Jonathan Lewi, som såg spännande ut och gjorde en riktigt bra match, upp mot kortlinjen. Han fick till ett avslut som bortakeepern lämnade retur på, en retur som Tobias Tönnerberg förvaltade i mål. Efter det kom naturligt Kalmar in i matchen igen och tryckte på för en reducering. Dem fick också till några chanser, men Pyzdrowski stod i vägen i målet och HIF kunde hålla undan. Tönnerbergs mål blev det sista i matchen och HIF vann med 2-0.

Tobias Tuvesson, tränare för HIFs U21, säger såhär till AlltomHIF.se efter segern:

– Totalt sätt är vi nöjda med matchen, skönt att vinna! Första halvlek är vi dock inte nöjda med, vi blir lite för passiva i vårt försvarsspel och slarvar lite i vårt offensiva spel. Andra halvlek blir bättre då vi vinner fler dueller och hotar betydligt mer i vårt offensiva spel.

Arnór Smárason skulle ha spelat från start igår, men när matchen drog igång syntes inte islänningen till.

– Arnór var sjuk så han kunde tyvärr inte spela, avslutar Tuvesson.

U21-serien: HIF – Kalmar FF 2-0 (1-0)
Målskyttar: Mikael Dahlberg, Tobias Tönnerberg

Startelvan: 1. Matt Pyzdrowski – 25. Jon Birkfeldt, 2. Carl Johansson, 29. Jesper Björkman, 4. Fredrik Widlund – 7. Mattias Lindström, 27. Jonathan Lewi, 6. Charlie Weberg, 20. Emmanuel Boateng – 16. Mikael Dahlberg, 33. Tobias Tönnerberg

Inbytta: 3. Arton Jashari, 11. Alexander Fioretos, 23. Jesper Lundborg, 34. Alexandre Ricourt, 35. Lowe Ohlander, 36. Vlad Madaras, 37. Abbe Abed

Övrig trupp: 22. Ilija Jurisic (mv)