U17 landslaget fick endast en poäng med sig från matchen mot Österrike

Elias visar vägen med landslaget. Foto: Bjarki Tordarson

Österrike – Sverige
P17-EM

1-1 (0-0)

Den 17 åriga A-lags spelaren Elias Andersson är för närvarande iväg med P17 landslaget och spelar U17-EM. Sverige spelade idag sin andra match i turneringen och fick en poäng med sig från matchen mot Österrike. Elias var tillbaka efter sin avstängning och spelade från start på det centrala mittfältet, bärandes kaptensbindeln runt om armen.

BM_Elias_Andersson__615026dSverige var det lag som inledde bäst och man fick sin första chans redan i den fjärde minuten, det var anfallaren Gustav Englund som tog sig fram längs med den förlängda mållinjen till vänster, till slut nådde bollen Isak Ssewankambo i fritt läge framför mål, skottet blockerades dock ut till hörna.

Allt eftersom matchen löpte på arbetade också Österrikarna sig in i matchen och tog över mer och mer, mest påtagligt var det i mitten av den första halvleken. Det tvingade Sverige att korrigera laget en aning men sen tog man över kontrollen igen, överlag var det en försiktig halvlek från de bägge ungdomslandslagen där tempot var svagt och man mest ville “känna av varandra”.

Den andra halvleken han bara bli några minuter gammal innan Sverige tog ledningen i matchen, målet kom när försvaren Ali Suljic kom perfekt på en hörna, slagen av Citaku, och kunde nicka in bollen – helt otagbart för Österrikes målvakt. Ledningen kom dock att bli väldigt kortvarig, för fem minuter senare gjorde målvakten Sixten Mohlin en räddning på ett distansskott men släppte en retur som den Österrikiske anfallaren Nikola Zivotic förvaltade väl och kvitterade till 1-1.

Elias (1)Sverige försökte genom några byten att ta över matchen på nytt, men Österrike var i större behov av mer poäng än Svenskarna som vann sin första match, vilket syntes i matchbilden – helt klart. Förbundskapten Roland Larsson gjorde några byten för att få till en förändring i sitt manskap, det i min mening konstigaste bytet var väl att Mirza Halvadzic, som var en av de bästa på planen i den första matchen, var förpassad till bänken idag. Han fick göra ett inhopp i den 62 minuten, men borde definitivt fått starta matchen.

Sverige lyckades slutligen vaska fram några chanser under den sista kvarten, även om Österrikarna var snäppet starkare på slutspurten, men Svenskarna klarade av deras anstormning och man är nog mer än nöjd med sin poäng, åtminstone mer nöjd än motståndarna var.

Slutresultat: 1-1 (0-0)

Målskyttar: Suljic,

Startelva: Mohlin – Suljic, S. Ramhorn, Sonko Sundberg, Wahlqvist – Andersson (K), Jönsson Salétros, Ssewankambo, Citaku (74) – Engvall (62), Lipovac (52)

Avbytare: Strömgren, Bergman, J. Ramhorn, Rakip (52), Nordin (74), Halvadzic (62)