Trelleborg avfärdades lätt

Det hade egentligen räckt med 45 minuters speltid. Det var nämligen vad som behövdes för att HIF skulle kliva upp i en trygg, och imponerande, 3-0 ledning. Att gästerna kunde reducera, i början av andra halvlek, spelade mindre roll då slutresultatet skrevs till 3-1

Andri Bjarnason, Rasmus Jönsson och Wanderson! Där har ni HIFs målskyttar i säsongens fjärde träningsmatch. Att det var förväntade Superettan-topplaget, Trelleborgs FF, som stod för motståndet märktes inte. HIF, och inte minst Wanderson, var minst ett nummer för stort dagens möte på ett soligt Filborna IP

Det var en match av två karaktärer. I första halvlek var HIF totalt dominanta medan man verkade slå av på takten under andra halvlek. Då tilläts även Trelleborg reducera genom Erik Andersson. Ramus Jönsson fortsätter visa god form och mittfältslåset, med Abubakari och Farnerud, var klockrena och visar att HIF sitter på ett av Allsvenskans, troligtvis, starkaste mittfältspar. HIFs spel idag visade också vikten av goda ytterbackar och där visade hemmalaget upp bra fart via Randrup och Adam Eriksson. När dessa utgick, i andra halvlek, så försvann lite av HIFs offensiv men då var ju matchen ändå redan, så gott som, avgjord.

Wanderson do Carmo verkar kunna bli ett rejält “nyförvärv” för HIF denna säsongen.   Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Att kunna lyfta Wanderson känns extra roligt efter höstens tveksamma ankomst till HIF. Nu får brasilianaren den försäsong, med laget, som han saknat och om det är någon som klivit fram i träningsmatcherna så är det just den 32-årige anfallaren. I dagens möte noterades för han ett assist (till Rasmus Jönssons 2-0 mål) och ett vackert avslut i samband med HIFs tredje mål. Både rörlighet och tempo har ökat markant vilket lovar gott inför årets säsong.

Noterbart är att nyförvärvet, David Boysen, fick hoppa in sista 10 men han knappast, förutom bra fart, göra något avtryck på så kort tid. Att sen provspelande Chris David fick stanna kvar på bänken under hela matchen tyder antingen på att spelaren åkt på någon litens smäll eller, helt enkelt, det faktum att han anses överflödig när nu klubben värvat Boysen.