Spelarbetyg HIF – Malmö FF

Det blev en svidande derbyförlust igår Foto: Björn Wijk
Det blev en svidande derbyförlust igår.

HIF förlorade igår Skånederbyt med 0-3 på Olympia efter att de rödblå inte kommit upp i någon vidare standard. Här kommer mina spelarbetyg från matchen.

Startelvan:

30. Pär Hansson 2 – En av få som gör en bra match. Har några fina räddningar, bland annat innan 0-1-målet där han hinner reagera i sidled och gör en strålande parad, tyvärr lyckas Malmö ändå göra mål vid returen. Övriga mål kan inte stå för honom. 2+.

—–

11. Arnór Smárason 2 – Gör en helt okej match, med tanke på att han spelade på en ovan position för honom. Är rätt offensiv och fyller på på sin kant, men har också några misstag defensivt. Godkänd.

8. Victor Pálsson 2 – Enligt mig bäst i HIF igår. Spelar med hjärta, passion och glöd och är aggressiv i sitt spel. Bryter boll, och räddar nästan returen vid 0-1-målet med sin täckning. 2+.

3. Frederik Helstrup 2 – Spelade bara en halvlek då han blev utbytt i paus, antagligen pga skadebekymmer då man såg att han hämmades av skadan i sitt spel. Gjorde det trots det godkänt. 2-.

28. Jere Uronen – Går bort sig vid 0-1-målet, måste vara mer fysisk där och hålla ifrån motståndaren. Hade under hela matchens gång lite problem med Malmös Rodic på sin kant. Helt okej offensivt, kan fylla på ännu mer. 2-.

—–

14. Lalawélé Atakora 1 – Uselt passningsspel, utmanade alldeles för lite och tappade mycket boll. Håller tyvärr fortfarande i bollen för länge, vilket gör att motståndarna hinner organisera sig. Skulle behöva en tid på bänken. Utbytt i andra.

5. Johan Mårtensson 1 – Hade en av sina sämre dagar och blev också utbytt tidigt då Henke ville ha en förändring. Går bort sig vid 0-2 då Carvalho, Mårtenssons bevakning vid frisparken, får nicka in bollen ostört där Mårten precis som hela laget bara tittade på. Passningsspelet var mindre bra och han förlorade också en del dueller.

19. Darijan Bojanic 1 – Gör ingen bra match. Tappar massa boll på fel ställen, hade ett dåligt passningsspel och såg allmänt nonchalant ut i sitt spel. Efter flera bra insatser i rad från Bojanic var det här verkligen ett bottennapp.

10. Anton Wede 2 – Wede verkade ha taggat till ordentligt och var en av få som hade glöd i ögonen och såg sugen ut. Spelade bra och kämpade och slet. Fick till några bra chanser, främst den i första halvlek då han efter en bra egen prestation och kombinationsspel fick på ett hårt, vobblande skott som störde Wiland i bortamålet. 2+.

—–

9. Robin Simovic 1 – Underkänd. Skapar inga chanser, och söker sig flertalet gånger till fel positioner vilket gör att han är svår att spela bollen till. Såg även han nonchalant ut, mest i andra halvlek, i framför allt duellspelet och avslutslägen.

18. Jordan Larsson 1 – Gör det faktiskt helt okej i första halvlek där han hade ett bra presspel, jobbade hårt och försökte. Men gick ner sig i andra där han nästan försvann helt och även tappade mycket boll.

—–

Inbytta:

2. Carl Johansson (in 46) – Kommer in i halvtid för skadade Helstrup och är bra. Gör det han ska; rensar, står i vägen och såg stabil ut. 2+.

7. Mattias Lindström (in 67) – Visade direkt ett aggressivt spel och öppnade med att pressa högt. Sen hände inte så mycket mer, varken upp eller ner. Skapade ingenting offensivt.

20. Emmanuel Boateng (in 53) Kommer in och är i princip osynlig. Gjorde ingen skillnad för matchen.

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Jesper Björkman, Alexander Achinioti-Jönsson