Spelarbetyg – BK Häcken (h)

Pär Hansson

Blev utsedd till matchens lirare och i brist på andra kandidater på plan så är det svårt att säga emot det. Räddade ett friläge i slutet av matchen och räddade i sin tur en poäng till vårt HIF.
Mitt betyg: 3,5
Mediasnitt: 3

Marcus Holgersson

Inte hans bästa match direkt. Tycker ändå att formkurvan pekar uppåt trots svårt motstånd igår. I första halvlek så följde han med Lindström i offensiven, fick sällan bollen och i andra halvlek knappt med offensivt.
Betyg: 2,5
Media: 1,6

Marcus Nilsson

Hade problem med Ranegie, skötte sig ändå hyfsat bra. Ranegie hade aldrig fått friläget ifall Marcus inte redan haft ett gult kort. I efterhand ett klokt val att inte ta ett kort i det läget iom att Pär räddade.
Betyg: 3
Media: 2

Peter Larsson

Inte lika stabil denna matchen. Hamnade i mellanläge flera gånger.
Betyg: 2,5
Media: 2

Christoffer Andersson

Fick slita hårt hela matchen. Målet kom från hans kant denna matchen också. Önskar nog att Edman blir frisk så snabbt som möjligt!
Betyg: 2,5
Media: 2

Mattias Lindström (Utbytt 61:a min)

Börjar sikta in sig. Skottet i ribban förtjänade att gå in, men snart sitter den. Måste komma igång ganska snart annars blir det bänken igen för Lindström.
Betyg: 2,5
Media: 2

Ardian Gashi

Slitvargen på mitten. Gör ett nyttigt jobb med att bara nöta motståndarna. Ganska ensam på mitten stundtals då Eiswohld inte riktigt hängde med i tempot.
Betyg: 3
Media: 3

Johan Eiswohld

Sin första allsvenska match från start. Gjorde inte direkt bort sig, men hade problem med både tempo och passningsspel. Behöver fler matcher för att växa in i allsvenskan!
Betyg: 2,5
Media: 2

Rasmus Jönsson

Bäst på plan tillsammans med Pär. Ett sånt slöseri att ha denna killen på mittfältet! Kommer inte Sundin igång i nästa match så kan jag inte se någon anledning till att spela Jönsson på kanten!
Betyg: 3,5
Media: 3,33

Alexander Gerndt

Sakta men säkert börjar Gerndt komma igång. Bästa matchen hittills i årets allsvenska. Målet är ett typiskt Gerndt-mål. Borde kanske inte ta alla frisparkarna på offensiv planhalva.
Betyg: 3
Media: 2,3

Erik Sundin

Kämpar och sliter precis som vanligt, får tyvärr inte ut något av det. Ifall det blir samma byte nästa match som mot Häcken, så hade iaf jag gärna sett att Sundin och Jönsson bytte plats.
Betyg: 2
Media: 1

Rachid Bouauzan (Inbytt 61:a min)

Piggt inhopp i 5-10 minuter, ganska anonym efter det. Får nog vänja sig vid att vara Jokern ett par omgångar till. Trillade fram bollen till Gerndts kvitteringsmål.