Snopet poängtapp i slutminuterna

190708 Helsingborgs Andreas Granqvist deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Helsingborg den 8 juli 2019 i Borås. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / Kod KA / Cop 147

I den andra matchen efter sommaruppehållet mötte HIF Elfsborg på bortaplan. Matchen slutade 1-1 efter att HIF tagit ledningen med Elfsborg kvitterade i den 88 minuten.

Första halvlek

Det var en match som inleddes med 20 tysta minuter då supportrarna protesterade mot Polisens villkorstrappa. Detta gjorde att matchen rent stämningsmässigt kändes som en träningsmatch. Sett till spelet var det Elfsborg som inledningsvis hade bollen men det var HIF som skapade det första läget när Moro missade från nära håll.

HIF hade ett lyckat presspel som satte laget i chanser under den första halvleken. Landgren hade en boll i ribban i matchminut 15. I den 20:e minuten fick HIF ett gyllene läge att göra första målet när HIF fick straff men Granqvist missade från 11 meter efter en relativt svag straff.

Minuterna som följde efter straffen var ganska händelselösa och resten av halvleken var det inte många chanser att skriva upp. HIF gjorde en stark första halvlek och borde haft ledningen.

190708 Helsingborgs Mohammed Abubakari under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Helsingborg den 8 juli 2019 i Borås.

Andra halvlek

Den andra halvleken inleddes precis som andra halvlek slutade, rätt chanslöst. Det var ett HIF som fortsatte pressa högt och det gav utdelning när Landgren erövrade bollen, Randrup slog inlägget och Max Svensson slog in den kontrollerat i mål.

HIF kontrollerade matchen efter målet och Elfsborg hade inga chanser. Det såg länge ut som HIF skulle vinna matchen men i den 88 minuten gjorde Simon Olsson 1-1 efter ett långskott.

Det var ett HIF som var värda alla tre poängen men man kan ta med sig att man gjorde en bra prestation.

Värt att notera är att både Abubakari och Randrup saknas i nästa match efter att de båda fått sina tredje gula kort.

Elfsborg-HIF: 1-1

HIF:

Startelva: Joelsson- Holgersson, Liverstam, Granqvist, Eriksson- Abubakari, Landgren- Randrup, Wanderson, Svensson- Moro.

Bänk: Pettersson, Weberg, Persson, Benyu, Sjöberg, Gigovic, Mbo