“Skruva den som Ulrik” – del 9

För 10 år sedan bestämde sig Robert Schuller, hängiven och engagerad HIF:are, tillika tidigare AOH-medarbetare, för att följa HIF under en hel säsong, borta som hemmamatcher. Detta resulterade i en otroligt intressant och fängslande berättelse.

HIF tog för många turer på berg och dalbanan (2003-05-12).
HIF med tillresta supportrar kom till Gamla Ullevi och Göteborg för andra gången på kort tid.
Segervissa från premiären då Örgryte stod för värdskapet var det nu det gamla storlaget IFK Göteborg som stod för motståndet.

Robert_Schuller
Robert Schuller – Författare till “Skruva den som Ulrik”

Matchen som iofs inte var något direkt att skriva om kommer mest att bli ihågkommen för en strålande insats av ytterligare en av våra landslagscoachers bortglömda spelare – Jesper Jansson. I övrigt var det positivt att notera att Kärnan överlägset vann klackmatchen mot Änglarna och fick för första gången ++++ i Aftonbladets matchrapport – om nu det skulle betyda något?

***

Första hemmaförlusten i allsvenskan mot HBK på över 50 år (2003-05-20).
HIF stärkta av segern i Göteborg tog emot Jonas Therns Halmstad som inför mötet på Olympia inte hade lyckats med att ta en allsvensk 3-poängare mot HIF på bortaplan. Det tog tio minuter innan Tommy Jönssons frispark letade sig in i nätmaskorna bakom en för dagen stillastående Fredrik Larsson.

I ärlighetens namn skall nämnas att HIF hade lika många klara målchanser, men som vi alla vet så handlar det om att få in bollen i mål. Något som HBK åtminstone för dagen lyckades med en gång mer än hemmalaget.

***

Svenska mästarna besegrade på Olympia (2003-05-26).
Den ”trogna” Helsingborgspubliken hälsades välkomna tillbaka då det återigen var dags för toppmatch på Olympia, denna gång då dubbla mästarna Djurgårdens IF kom på besök.

Mitt ironiska försök till att dra igång sången ”Ni är välkomna tillbaka, ja ni är välkomna tillbaka” riktat mot sittplatspubliken som fram till dagens drabbning hade lyst med sin frånvaro blev tyvärr rätt misslyckat. Dagen till ära hade Mattias Lindström temporärt blivit uppflyttad på topp tillsammans med Gustaf Andersson, Matte tackade förtroendet och lobbade in ettan efter 40 minuter i första halvlek.

Sveriges bästa mittfältare för tillfället är tyvärr inte HIF:are, han lyssnar till namnet Kim Källström och det var också han som snopet slog in kvitteringen 12 min in på den andra halvleken. Stackars Fredrik Larsson var på skottet och lyckades tippa den i stolpen men tyvärr för honom så gick returen tillbaka till en framstörtande och målkåt Kim Källström.

Ungefär vid detta tillfället så började man inrikta sig på ett oavgjort resultat, dock behövde Trollhättan sonen Gustaf Andersson bara fyra minuter på sig för att göra ställningen till 2-1 efter ett utsökt skott från sin högerkant. Matchen som fram till dags datum var årets bästa insats visade hur kul denna idrott kan vara med två lag som spelar offensivt.

Man kan nog med säkerhet säga att de flesta av de drygt 13000 på läktarna var mer än nöjda när kvällen väl var till ända. Lite senare på kvällen kunde man skymta Gustaf Andersson, hårt ansträngandes för att inte bryta uti gapskratt i direktsändning. Orsaken: En fylld(!) läktare i direkt anslutning till konferensen sjöng hyllningssånger till Trollhättesonen.

Helsingborgs IF-Djurgårdens IF 2-1 (1-0)

Publik: 12899

I nästa avsnitt: […Inför matchen så hade man en konstig känsla i magen, en sån som man får inför givna förlustmatcher – finns det sådana? – Ja, varenda gång vi möter ett på pappret sämre lag än oss själva…]