Seriesegern säkrad för P15

Helsingborgs IF skulle med ett oavgjort resultat säkra seriesegern och det syntes tydligt att dagens motståndare Höllviken kommit till Olympia, fulla av respekt och rädsla för motståndet.

Spelet i början av matchen kändes travande och tempofattigt. Erik Kronholm lyckades dock komma loss i ett friläge och satte säkert 1-0 till hemmalaget. Efter drygt tjugo minuter ser vi en en tydlig tempoökning och samme Kronholm har en kort stund därefter ett bra läge att utöka ledningen men blir tveksamt avblåst för offside. 2-0 kommer istället i den 38:e matchminuten genom Måns Carlsén, som efter fint samspel med William Kvist, sätter ett friläge.

Första halvlek är slut och det är tydligt att hemmalaget haft mycket boll, men har problem att komma upp i normalt tempo.

Andra halvlek börjar betydligt bättre med snabbare omställningar och god rörlighet.

3-0 är så stiligt som bara självmål kan bli. Erik Kronholm är på plats i straffområdet men når ej bollen, då en försvarare helt plötsligt får för sig att skicka bollen rakt upp i det egna målets nättak.

Efter detta känns det mestadels som en transportsträcka. William Kvist gör 4-0, Martin Duong 5-0 innan Matti Freij snyggt fullbordar första set på hörna. Det är tydlig klasskillnad mellan lagen även om HIF gör långt ifrån någon bra match.  Måns Carlsén sätter spiken i kistan såväl en som två gånger på slutet och slutsiffrorna skrivs till 8-0.

Backlinjen som inte ställdes på några större defensiva prov får istället beröm för sitt arbete offensivt idag. Dels genom Matti Freijs snygga mål, men även Emil Rosqvist står för ett par riktigt vassa öppnande passningar.

Årets sista match är spelad och man står kanske inte helt överraskande till slut som seriesegrare. Laget har imponerat under stora delar av året och bara i höstserien gör man över 50 mål. I och med att Albert Berisha under året flyttades upp till P16-laget gavs Måns Carlsén en offensivare roll i laget. Ett förtroende som han tackade för med tjugotalet fullträffar på 7-8 matcher.

Sammanfattning av årets säsong för P94:orna är enkel – man vann allt man ställde upp i under året. Seniorer – se och lär.

Säsongsslutet är här och truppen kommer sannolikt att genomgå en del sammanslagningar och gallringar inför kommande säsong, men det skall bli oerhört kul och intressant att följa fortsättningen för många av dessa grabbar.

AOH vill tacka Micke Delander för hjälp med rapporteringen och bilder från matchen kan ni se på länken nedan:  http://picasaweb.google.se/Bushmiller.7/HIFP94Hollviken#