Seger i derbyt (P15)

HIF var på förhand tippade som klara favoriter till denna kvälls välbesökta derbymatch på Norvalla IP. Således var det lite överraskande att man till en början hade oerhört svårt att komma till avslut från di röes sida, samt när man väl gjorde det, så infann sig inte skärpan i avsluten. Kullavägen stod upp bra i början av matchen och kunde mycket väl ha tagit ledningen i den tionde minuten, då man genom ett skott utifrån överlistade målvakten. Bollen studsade via ribban och vidare ner mot mållinjen och även om protester höjdes från sidlinjen tycktes domaren aldrig tveka.

Även HIF skapade därpå en del chanser, men det var först efter drygt en halvtimme som ledningsmålet kom genom William Kvist. 2-0 kom tre minuter senare när Albert Berisha kallt avslutade efter en snygg genomskärare. Ytterligare ett par minuter senare höll sig Robin Hofsö påpassligt framme och styrde in 3-0, efter att Kvist lurat upp två försvarsspelare på läktaren via högerkanten. Strax innan pausvilan var det återigen nära, men resultatet stod sig halvleken ut.

Andra halvlek drog igång på samma vis som den första hade avslutats och det dröjde lite drygt 7 minuter innan Albert Berisha hade gjort sitt andra mål för dagen. Mattias Castenhammar byttes in på vänsterbackplats och tackade för förtroendet genom att trycka in femman från distans.

Ett par spelarbyten genomfördes i de båda lagen och spelet böljade nu lite fram och tillbaka. Matchen kändes tydligt avgjord, men detta till trots lyckades Kullavägen reducera genom ett vackert långskott som seglade in i HIF-målvaktens vänstra hörn. Slutresultatet skrevs till 5-1

I slutändan var det ändå en välförtjänt seger för di röe, även om spelet stundtals inte stämde. Kanske var det derbynerverna som spökade, eller hade vissa kanske redan MFF-matchen på onsdag i tankarna. Oavsett man kan bättre än så här.

Noterat: HIF gör alltid minst 5 mål när AOH är på plats. Seniorer – se och lär…
bilder från matchen finner du här (signerat M Delander)