Säsongens kanske viktigaste seger

190628 Helsingborgs Rasmus Jönsson jublar med lagkamrater efter 0-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Helsingborg den 28 juni 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

I den första matchen efter sommaruppehållet mötte HIF, med nygamla tränaren, Örebro på bortaplan. En match som HIF vann efter mål av Rasmus Jönsson.

Första halvlek

Matchen rivstartade med att HIF fick ett läge efter 20 sekunder när Max Svensson efter en kontring sköt ett hårt skott som ÖSK:s målvakt Oscar Jansson räddade. HIF tvingades sedan till ett tidigt byte när Boysen gick ut och ersattes av Wanderson redan i den 7:e minuten. Örebros första chans kom efter 6 minuter när Carlos Strandberg fick en tå på en boll som spelades högt i djupet men Joelsson hade inga problem att greppa bollen.

I den 20:e minuten hade HIF ett fint läge efter att Jönsson drev bollen och levererade den till Wanderson som skött tätt utanför.

Det var HIF som skulle ta ledningen i den 28:e matchminuten när Wanderson, Moro och målskytten Jönsson lyckades passa sig igenom Örebro-försvaret. Ett rättvist mål sett till chanser men inte till bollinnehav kanske.

Strandberg fick gå ut skadad i den 30:e minuten och ersattes av Deprem.

Örebros Viktor Prodell mot Helsingborgs Rasmus Jönsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Helsingborg den 28 juni 2019 i Örebro.

Det var en första halvlek halvlek där ÖSK hade det mesta av bollen och ett HIF som låg på kontring och fick ett par fina lägen men där det saknades den där sista passningen. Offensivt såg det bitvis piggt ut för Di Röe även om den sista passningen ofta saknades så skapade man sig lägen. För ÖSK var det största anfallsvapnet inlägg och hörnor där de lyckades skapa rejäl oreda i HIF-försvaret.

Andra halvlek

Det var en andra halvlek med nästan inga målchanser alls. Wanderson fick ett fint läge på en frispark men lyckades inte förvalta den. Sedan fick Svensson ett läge i den 70:e efter en fin frispelning av Jönsson och den nyklippta Max sköt strax utanför.

Örebro lyckades pressa på i slutet och det blev rabalder när det blåstes för röd-blå frispark i matchens sista minut efter att Mehmeti i ÖSK haft kontakt med Joelsson.

I den andra halvleken var det ett betydligt tryggare HIF rent defensivt men problemen från första halvleken med fina kontringar som man inte lyckades förvalta fortsatte. På det hela taget var det en stabil insats från HIF, som hade viss tur, och lyckades vinna i Henkes första tävlingsmatch sedan han tog över.

Helsingborgs tränare Henrik Larsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Helsingborg den 28 juni 2019 i Örebro.

Örebro-HIF: 0-1

HIF:

Startelva: Joelsson- Holgersson, Liverstam, Granqvist, Eriksson- Abubakari, Landgren- Boysen, Jönsson, Svensson- Moro.

Bänk: Pettersson, Persson, Randrup, Wanderson, Weberg, Benyu, Mbo