Helsingborgs IF – LB07
4-0
Målskyttar:
Dahl, Kronholm, Jashari, Johansson

Det här var en match där HIF tog kommandot från start och höll fast vid det fram till dess att domaren blåste för full tid. Tränare Niklas Velander summerar matchen så här:

”Vi gör en bra match, andra halvlek är vi klart bättre än i första framförallt för att vi lyckas hitta fram passningar till rättvända spelare framför deras backlinje.”

I första halvlek så dominerade man totalt, även om man inte riktigt lyckades hitta rätt med alla passningarna. Anfallsparet Jashari/Kronholm höll deras försvarsspelare i sysselsättning hela tiden med ett ständig hot i djupled. Detta gav mer yta för medspelarna och man visade stundtals upp att man kunde hitta ytorna för att trycka tillbaka LB07 i banan genom kombinationer som tog dem runt på kanterna. Det första målet kommer i den 25:e minuten efter en rörig situation där domaren friar en frispark och Erik Kronholm kommer loss på högerkanten, frispelar sedan Erik Dahl som enkelt lägger in den. Bara två minuter senare kommer 2-0 efter att Erik Kronholm fått bollen några meter utanför straffområdet, får inte till en riktig träff, men tillräcklig för att målvakten ska bjuda på ett mål. Man kan gå till halvleksvila med vetskapen om att LB07 inte haft ett en skott på mål, men ett inlägg fick Müller däremot plocka ner.

I halvlek gör man fyra byten, ut går Linus Müller, Måns Ekvall, Jonas Mahmoud och Erik Kronholm, in kommer istället Måns Lagmark, Fredrik Widlund, Martin Baric och Albert Berisha. Man fick även in resterande tre byten under andra halvleks gång, men framförallt fick man till ett mycket snabbare spel där man lyckas hitta rätt med passningar till rättvända spelare framför motståndarnas backlinje. Gustav Jarl och Fredrik Widlund kom med bra i offensiven från sina ytterbackspositioner och visade på en snabbhet som LB07 spelarna hade svårt att hänga med i. 3-0 görs i den 61:e minuten av Arton Jashari framspelad av Erik Dahl på ett mycket snyggt inlägg från vänsterkanten. Bara tre minuter senare får HIF en hörna som hittar till Calle Johanssons huvud och vidare in i nätmaskorna och 4-0 är ett faktum.