Proffskollen Vecka 5

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Ohlander, Atakora, Simovic – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Uronen startade och spelade 85 minuter i mötet med andraplacerade K.A.A. Gent där bland annat den svenska landslagsbacken Mikael Lustig huserar. Efter att ha tagit ledningen med 1-0 i bortamötet gick det dock kraftigt utför för Genk, som tillslut förlorade matchen med 4-1.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Castan spelade en av två matcher för sitt Vasco Da Gama i lagets två senaste matcher i Rio-turneringen Carioca. I den första uteblev Castan från truppen när man förlorade mot storlaget Flamengo med 1-0 och i den andra matchen spelade Castan samtliga minuter när man bortaslog Boavista RJ med 1-0.

BULGARIEN

May Mahlangu (Ludogorets) Ludogorets spelade i onsdags en träningsmatch mot kazakiska FC Kairat. Matchen slutade 6-0 till det bulgariska laget, men May Mahlangu var utanför truppen, trots att han är närvarande på lagets träningsläger i Turkiet.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) Lördagen den 25:e januari spelade APOEL i den cypriotiska ligan mot Doxa Katokopias. Matchen slutade med storseger för APOEL som vann bortamatchen med hela 3-0. Hallenius förblev dock på bänken genom hela matchen. På onsdagen var det sedan dags för omspel i cupen där man stod inför uppgiften att vända ett 1-0 underläge på hemmaplan mot Apollon Limassol. Hallenius satt på bänken under hela denna match som slutade med en 2-1-förlust för APOEL som därmed är utslagna ur cupen.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Naestved spelade på lördagen träningsmatch mot Vanløse, en match som slutade 1-0 till Naestved. Ligaomstarten är nu ungefär en månad bort.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Emil Krafth ådrog sig en skada i 2-2-matchen mot Everton vilket tränaren har bekräftat kommer hålla den gamla HIF:aren utanför truppen i ungefär sex veckor. Så när hans Newcastle tog emot Oxford United i FA-cupen i lördags var han som förväntat inte med i truppen. Matchen slutade 0-0 på St. James’ Park vilket innebär omspel i Oxford.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) Patronen startade och spelade 90 minuter i IFK Helsingfors första tävlingsmatch för året då man mötte FC Honka i cupen. Matchen slutade 1-1 vilket gör Helsingfors-derbyt mot storlaget HJK till helgen ännu viktigare.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Fylkir spelade ännu en match i den lokala Reykjavik-turneringen till helgen. Nu mötte man Knattspyrnufélagið Þróttur och vann enkelt med 3-0.

ISRAEL

David Boysen (Sektzia Ness Ziona) Boysen var återigen utanför matchtruppen när Ness Ziona förlorade igen, denna gången med 1-0 borta mot Beitar Jerusalem. Det resultatet innebär att laget nu ligger på sista plats i serien efter 20 omgångar. Boysen verkar onekligen vara på väg bort, men det är fortfarande oklart var dansken tar vägen härnäst.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) Det är fortfarande långuppehåll i Kanada för AJ och hans lag. Nästa tävlingsmatch är i juni i cupspelet.

KUWAIT

Lalawele Atakora (Kazma SC) Kazma tog en tung bortaseger mot Yarmouk när man vann med 3-1. Matchen stod länge 3-0 innan Yarmouk reducerade i sista minuten.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) På fredag inleder Stabaek sin försäsong med en träningsmatch mot Grorud. Rusike var skadad under stora delar av förra säsongen men verkar få förnyat avtal med sin norska klubb, vilket tyder på att han kommer ha en del i laget under kommande säsong.

Andreas Linde (Molde) Den förste februari inleder Molde och Andreas Linde sin försäsong då man möter IL Hødd.

Arnor Smarason (Lilleström) Även Lilleström inleder sin försäsong den förste februari. Man möter Tromsø i uppladdningen inför den nya säsongen som Lilleström som bekant spelar i andradivisionen i Norge.

POLEN

Frederik Helstrup (Arka Gdynia) Helstrups Arka Gdynia befinner sig på träningsläger i Turkiet. Den 26:e januari mötte man serbiska storlaget Röda Stjärnan Belgrad och förlorade med 3-2. Helstrup kom in i 65:e minuten. Ett par dagar senare mötte man FC Struga från Nordmakedonien. Helstrup spelade hela matchen när det polska laget vann med 2-0.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson är tillbaka från januariturneringen med landslaget och tränar just nu för att komma i form inför omstarten av den ryska ligan i slutet av februari. Förste februari möter man Rostov i en träningsmatch.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Gerndt blev inbytt i den 70:e minuten när hans Lugano mötte St. Gallen på bortaplan. Efter att ha tagit ledningen med 1-0 i första halvlek tappade Lugano sedan matchen och förlorade med 3-1 tillslut. Gerndt hann inte uträtta särskilt mycket.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Den 24 januari mötte Ralanis Cape Town City Edwin Gyimahs Black Leopards i det sydafrikanska ligaspelet. Ralani startade och blev utbytt i den sista minuten i matchen som slutade 1-0 till laget från Kapstaden.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Gyimah startade och spelade hela matchen som mittback när man mötte Ralanis Cape Town City. Matchen slutade som bekant med en 1-0-förlust för Black Leopards. Nästa match är den andra februari då man möter Stellenbosch.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Hutchinsons Besiktas går kräftgång i ligan efter ännu en förlust, denna gången med 2-1 borta mot Göztepe. Hutchinson blev varnad i slutsekunderna av den första halvleken efter att ha klagat för mycket på domaren, men utöver det var det en ganska intetsägande insats av kanadensaren och hans lag.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Sadiku är fortfarande skadad och utanför truppen för sitt Kasimpasa som även de fortsätter att gå dåligt i den turkiska ligan. Efter förra veckans utskåpning när man förlorade med hela 6-0 mot Trabzonspor skulle man på lördagen försöka få revansch när man tog emot Alanyaspor på hemmaplan. Matchen slutade dock med en 2-1-förlust vilket innebär den fjärde raka förlusten i ligaspelet.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Den isländska forwarden gjorde i helgen sin comeback efter den axelskada han kämpat med den senaste tiden. Finnbogason blev inbytt i den 77:e matchminuten i Augsburgs match borta mot Union Berlin, men hann inte göra något vidare intryck. Matchen slutade med en 2-0-seger för Berlinlaget som i och med detta resultat går förbi Augsburg i tabellen.

Victor Palsson (Darmstadt) På onsdagen var det dags för omstart i den tyska andradivisionen. Darmstadt mötte Holstein Kiel på bortaplan i vad som var en viktig match för Darmstadt som behöver börja plocka poäng för att kunna vara säkra på att man inte ramlar ur andradivisionen. Palsson spelade hela matchen som slutade 1-1.

Alex Timossi Andersson (Bayern U19) Inför omstarten hade Bayerns U19-lag genrep mot Union Berlin. Timossi fick speltid i matchen som slutade 3-2 till förmån för Bayern München efter att Timossi själv fått göra ett av målen.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) På måndagen startade Kaiserslautern den andra delen av säsongen och gjorde så med ett möte med Sonnenhof Großaspach. Matchen slutade 0-0 och Bjarnason var återigen utanför truppen i tävlingssammanhang.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) Första försäsongsmatchen gick av stapeln för Philadelphia-laget den 29 januari när man mötte Atlanta United. Förlust med 4-0 och Bedoya skiftades ut i pausen till förmån för 11 nya reservspelare (därav resultatet)

David Accam (Nashville) Accams Nashville möter svenska IF Elfsborg i sin första träningsmatch för året senare idag (start 21.00). Det må vara en försäsongsmatch men samtidigt en historisk sådan då det är Nashvilles första match i väntan på sin första säsong någonsin i MLS

Ema Boateng (DC United) Boatengs DC United spelade den 28 januari en träningsmatch mot Montreal Impact och förlorade med 3-1. Nästa match är också en träningsmatch, den 1 februari mot New York Red Bulls.

Jörgen Skjelvik (LA Galaxy) Den 15 februari spelar LA Galaxy sin första försäsongsmatch mot Toronto. Skjelvik har under den senaste tiden kopplats ihop med Hammarby men det har inte varit något mer än rykten än så länge.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Isaac Chansa blev inbytt efter en timmes spel i Forest Rangers senaste ligamatch mot Kabwe YSA. Matchen slutade med en 1-0 seger för Chansas manskap vilket innebär en tillfällig femteplats i serien.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Kienast blev målskytt när Stripfing slog SC Mannswörth med hela 6-1 i en träningsmatch den 24 januari. Utöver den matchen spelade man också träningsmatch mot Favoritner AC fyra dagar senare, en match som slutade med en 4-0-seger för Stripfing, som är i god form inför serieomstarten.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!