Proffskollen Vecka 25

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Ohlander, Atakora, Simovic – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Naestved mötte Vendsyssel på hemmaplan förra veckan. Matchen slutade 0-0 och Ohlander var utanför truppen.

Jörgen Skjelvik (Odense BK) I slutspelsskedet av Superligan började Odense i veckan med att möta Silkeborg på bortaplan. Skjelvik hoppade in i början av den andra halvleken i matchen som kom att sluta pinsamt för Odense som förlorade med hela 6-0. Tre dagar senare spelade laget igen då SönderjyskE stod för motståndet. Den matchen slutade 2-0 till Odense. Skjelvik startade matchen och stod för en assist.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) Patronens lag mötte i onsdags Ekenäs IF i en träningsmatch inför ligastarten. Matchen slutade 4-0 till IFK Helsingfors.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Den isländska ligan startade i veckan och Fylkir inledde i måndags med att möta Stjarnan på bortaplan. Skulason startade på bänken men kom in i spel med kvarten kvar. Islänningens närvaro på planen blev dock kort då han blev utvisad i 88:e minuten, endast 13 minuter efter att ha kommit in. Matchen slutade med en 2-1-förlust för Fylkir.

ISRAEL

David Boysen (Hapoel Nazareth) Boysens lag mötte i måndags Hapoel Ashkelon på bortaplan. Matchen slutade 1-1 och David Boysen var utanför truppen. Ett par dagar senare var det match igen då Boysens lag tog emot Hapoel Umm al-Fahm. Den matchen slutade med en 3-1-förlust för laget från Nasaret.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Stabaek inledde ligaspelet på tisdagskvällen då man tog emot Mjöndalen på hemmaplan. Matchen slutade 0-0 och Rusike var utanför truppen.

Andreas Linde (Molde) Även Lindes Molde inledde ligaspelet i tisdags och gjorde det på bortaplan mot Ålesunds FK. Linde spelade hela matchen som vanns komfortabelt av Molde, hela 4-1.

Arnor Smarason (Lilleström) Lilleströms säsong i den norska andradivisionen börjar inte riktigt ännu. Dock spelade man en träningsmatch mot Jerv förra veckan, och vann med hela 3-0. Smarason var utanför truppen.

POLEN

Frederik Helstrup (Arka Gdynia) Frederik Helstrup blev inbytt med nio minuter kvar i sitt lags senaste match i den polska ligan. Matchen var den sista för årets ordinarie säsong och spelades mot Wisla Krakow på hemmaplan och slutade mållöst. Arka slutar näst sist vilket innebär negativt playoff där man slåss mot de andra lagen på den undre halvan om att stanna kvar i divisionen.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Lugano spelade i veckan en träningsmatch mot Grasshopper Zürich och vann med 3-1. Gerndt visade bra form när han gjorde det första av sitt lags tre mål i matchen.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Hutchinson spelade 90 minuter i Besiktas omstart av den turkiska ligan. Laget inledde negativt genom att förlora på hemmaplan med 2-1 mot mittenlaget Antalyaspor. Besiktas ligger för närvarande femma i serien.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Sadiku missade Kasimpasas omstart när man mötte Yeni Malatyaspor på bortaplan. Sadikus lag fortsatte sin starka form sedan innan uppehållet och vann matchen med 2-1, vilket innebär att man fortsätter lyfta i tabellen och nu ligger på trettonde plats med fyra poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Det måste ses mycket positivt med tanke på att man låg under nedflyttningsstrecket för inte alltför länge sedan.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Finnbogason blev inbytt med en halvtimme kvar när Augsburg bortaslog Mainz med 1-0 i söndags. Ett antal dagar senare var det match igen och då var det Hoffenheim som stod för motståndet på Augsburgs hemmaplan. I den matchen startade Finnbogason för första gången på länge. Islänningen lyckades dock inte uträtta särskilt mycket och blev utbytt efter 65 minuter i matchen som kom att sluta 3-1 till fördel för Hoffenheim.

Victor Palsson (Darmstadt) Darmstadt spelade två matcher i veckan. Palsson startade och spelade 90 minuter i båda varav den första var hemma mot Hannover och den andra var borta mot uppflyttningsklara serieledaren Arminia Bielefeld. Den första matchen vann Darmstadt med 3-2, men den andra förlorade man med 1-0.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Konkursfärdiga Kaiserslautern har trots sin ekonomiskt prekära situation spelat två matcher i veckan. I den första slog man Chemnitzer FC med 2-0 på hemmaplan, men i den andra förlorade man med 2-0 mot Würzburger Kickers på bortaplan. Bjarnason var utanför båda matchtrupperna.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!