Proffskollen Vecka 11

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Ohlander, Atakora, Simovic – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Uronen är fortfarande skadad och missade därmed Genks senaste match då man mötte KV Oostende på bortplan. Matchen slutade 4-2 till fördel för Genk som ligger på sjunde plats i den belgiska ligan.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Castan startade med kaptensbindeln på sin mittbacksplats när Vasco mötte ABC FC i Copa do Brasil. Matchen slutade 1-0 till Vasco Da Gama som avancerar till den tredje rundan av cupen.

CYPERN

Linus Hallenius (APOEL) APOEL mötte Apollon Limassol på bortaplan i den cypriotiska ligan. Matchen slutade 1-1 och Hallenius satt på bänken matchen igenom.

DANMARK

Lucas Ohlander (Naestved BK) Naestved mötte Nykøbing på hemmaplan i den danska andradivisionen på söndagen. Matchen slutade 0-0.

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Skjelvik startade för första gången för sitt nya lag men blev utbytt i den 73:e minuten när Odense på söndagen mötte Sönderjyske på bortaplan i danska Superligan. Matchen slutade 1-1.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Krafth som återhämtar sig från en skada var utanför truppen när Newcastle mötte Southampton på bortaplan. Laget från nordöstra England tog en tung 1-0-seger vilket innebär att man klättrar upp mot mittenskiktet av tabellen.

FINLAND

Hannu Patronen (IFK Helsingfors) IFK Helsingfors mötte vitryska Ruh Brest i en vänskapsmatch i tisdags inför säsongsstarten i mitten av april. Patronens lag förlorad med 2-1.

ISLAND

Olafur Skulason (Fylkir Reykjavik) Fylkirs senaste match var i cupen mot Fram Reykjavik. Matchen slutade med en 2-1-seger för Skulasons lag.

ISRAEL

David Boysen (Hapoel Nazareth) Formsvaga Hapoel Nazareth förlorade återigen när man i den senaste omgången förlorade med 1-0 borta mot Hapoel Ashkelon. Boysen var utanför truppen.

ITALIEN

Robin Simovic (Livorno Calcio) Simovic blev inbytt i den 85:e minuten i Livornos senaste match borta mot Pisa i den italienska andradivisionen. Den reslige anfallaren hann inte uträtta särskilt mycket mer än att bli varnad i matchen sista minut. Matchen slutade med en 1-0-förlust för Livorno.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson (Forge FC) Forge och Achinioti Jönsson har inte spelat någon match sedan förra veckans proffskoll.

KAZAKSTAN

May Mahlangu (Ordabasy Shymkent) Den kazakiska ligan startade i veckan och May Mahlangu startade i båda två av Ordabasys första matcher i ligaspelet. I den första matchen slog man FK Okzhetpes med 1-0 och i den andra spelade man 1-1 borta mot storlaget FC Astana.

KUWAIT

Lalawele Atakora (Kazma SC) Kazma har inte spelat någon match sedan förra veckan då de senaste matcherna blev inställda av oklar anledning.

NORGE

Matthew Rusike (Stabaek) Rusike var inte med när Stabaek slog FK Haugesund med 4-1 i en träningsmatch i veckan. Ett par dagar senare mötte man Stjørdals-Blink och inte heller då var Rusike med. Den matchen slutade 2-2.

Andreas Linde (Molde) Molde spelade en träningsmatch i veckan. Linde satt på bänken när hans lag slog Smarasons Lilleström med 2-0.

Arnor Smarason (Lilleström) Lilleström mötte Andreas Lindes Molde i lagets enda träningsmatch i veckan och förlorade med 2-0. Smarason var utanför truppen.

POLEN

Frederik Helstrup (Arka Gdynia) Efter att ha startat ett par matcher var Helstrup återigen utanför truppen när Arka Gdynia mötte Wisla Plock på hemmaplan i den polska ligan. Matchen slutade med en 2-1 förlust för Helstrups lag som ligger näst sist i serien.

RYSSLAND

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson startade och spelade 67 minuter när Spartak Moskva förlorade med 1-0 hemma mot Granens gamla lag FC Krasnodar. Spartak Moskva ligger på en snöplig tiondeplats i ryska Premier League efter 21 omgångar.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Gerndt och Lugano har av olika anledningar fått sina senaste matcher inställda och uppskjutna och har därmed inte spelat någon match sedan förra veckans proffskoll.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Surprise Ralani startade och gjorde mål i Cape Towns senaste match då laget vann med 2-0 på hemmaplan mot Bloemfontein Celtic i den sydafrikanska ligan. Ralanis lag ligger i och med segern på tionde plats i serien.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Black Leopards spelade två matcher i veckan. I den första matchen var Gyimah inte med för första gången på länge när hans lag förlorade med 2-0 borta mot Baroka FC. I den andra startade han på sin mittbacksposition som vanligt men även denna match förlorades, denna gång med 1-0 borta mot Bidvest Wits.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Besiktas vann sin senaste match med 2-1 då man slog MKE Ankaragücü på hemmaplan. Hutchinson startade för sitt lag som i och med segern ligger endast sex poäng efter Europa-platserna med nio matcher kvar av säsongen.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Sadiku som fortfarande är skadad missade Kasimpasas senaste ligamatch då man mötte Kayserispor på hemmaplan. Matchen slutade med storseger för Kasimpasa som vann med 5-1 och därmed ligger på samma poäng som det närmaste laget över nedflyttningsstrecket.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Augsburg mötte formstarka Bayern München på bortaplan i Bundesliga och förlorade föga förvånande matchen med 2-0. Finnbogason startade på bänken men blev inbytt med kvarten kvar.

Victor Palsson (Darmstadt) Palsson startade i vanlig ordning för sitt Darmstadt när man spelade 0-0 hemma mot Bochum. Med nio matcher kvar av säsongen ligger Darmstadt på sjätte plats, med åtta poäng upp till det positiva kvalstrecket.

Andri Runar Bjarnason (Kaiserslautern) Bjarnason hoppade in i matchens sista minut när Kaiserslautern mötte SV Meppen på hemmaplan i den senaste ligamatchen. Matchen slutade 3-3 vilket innebär att Bjarnasons lag fortsatt ligger endast två poäng över nedflyttningsstrecket.

USA

Alejandro Bedoya (Philadelphia Union) Kapten Bedoya startade och spelade 84 minuter i Philadelphia Unions senaste match då man mötte Los Angeles FC i Kalifornien. Matchen slutade i målkalas med tre mål för vardera lag.

David Accam (Nashville) Accam startade och blev utbytt efter dryga timmen i Nashvilles andra MLS-match för säsongen. Laget hade tagit sig till Oregon för att möta Portland Timbers på bortaplan, men det blev ingen lyckad utflykt för Nashville som inkasserade sin andra förlust för säsongen efter att ha förlorat med 1-0.

Ema Boateng (DC United) Boateng satt på bänken matchen igenom när DC United spelade sin andra match för säsongen i MLS. Nystartade Inter Miami stod för motståndet när laget från Washington tog sin första seger. 2-1 var slutresultatet.

ZAMBIA

Isaac Chansa (Forest Rangers) Forest Rangers och Isaac Chansa ligger i topp av den zambiska ligan men har inte spelat någon match sedan förra veckans proffskoll.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast (SV Stripfing) Kienast blev inbytt i matchens sista minut när Stripfing mötte Wiener Neustädter den 7 mars i en match som slutade 1-0 till fördel för Kienasts lag.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!