Oturen grinar oss i ansiktet idag.

Akademi HIF åkte till Halländska Tvååker för att se om de kunde återupprepa segern från våren. Trots en bra start blev det tyvärr inte riktigt som man hoppades. Vi pratade med tränare Jonas Ohlander strax efter matchen.

Foto Samone Falkman

Känslorna så här direkt efter matchen?
Katastrof. Det är illa. Jätte illa. Det är frustrerande.

En tidig ledning för er del, hur gick tankarna då?
Vi gjorde det jättebra de första 25 minuterna och det känns bra. Agerström går mål i sjunde minuten och Tvååker hade inget spel alls. Sen går vi ner oss,blir duttiga, men jag blev inte orolig för Tvååker skapar inget, de spelar på rensningar och har inget ordnat kontringsspel. Sen får de då en rensning i 80:e minuten som går fram till en spelare som kan slå in den i straffområdet till en medspelare och de gör 1-1.

Ja de kvitterade er ledning precis före halvtid, vad sa ni i pausen?
Att vi skulle spela som vi gjort de 25 första minuterna av halvleken. Då gjorde vi det bra. Vi skulle sluta slarva, sluta med det duttiga och se till att inte tappa bollen.

Hampus Agerström gjorde Akademi HIFs mål.

Hur tycker du att den andra halvleken utvecklade sig?
Vi gör en bra andra halvlek, har en nick i ribban och ett skott som träffar insidan av stolpen. Sen har vi inte många andra chanser, men vi styr spelet som vi vill.
Sen får de en frispark på mittplan i 80:e minuten eller så. Frisparksskytten rullar bollen 3-4 meter åt sidan och slår frisparken på rullande boll. Då är vi inte med riktigt och det blir ett friläge som de gör mål på. Men det är en frispark som inte är godkänd i något regelverk.
Oturen grinar oss i ansiktet idag. De får mål på en regelvidrig frispark och en rensing mer eller mindre och samtidigt gör vi inte mål på de chanser vi får.

Vad tar ni med er från dagens match?
Vi spelar en bättre fotboll än vi gjort sista tiden. Håller i bollen på ett bra sätt, men vi måste bli vassare i sista tredjedelen.
Andra halvlek och de första 25 minuterna av första tar vi med oss, men också att vi inte vinner. Vi måste bli bättre på att fullfölja och vara koncentrerade hela matcherna, vi uppträder lite grann som pojklagsspelare i mellan åt.