Öster – HIF 1-2

170522 Helsingborgs Martin Christensen jublar efter 1-2 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Öster och Helsingborg den 22 maj 2017 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Uppdraget var tydligt! Åk till Växjö och se till att förlänga vår förlustfria svit. Lättare sagt än gjort när en respektlös nykomling stod på andra sidan mittlinjen.

Efter, på pappret, lätt motstånd under de senaste veckorna så begav sig HIF till Växjö för möte med toppkonkurrenten Öster. Tyvärr såg den snarare ut som toppen mot botten efter en första halvlek där hemmalaget spelade ut hela sitt register.

Jag hann räkna till sex klara målchanser efter att Mattias Pavic gett Öster ledningen i den 14:e minuten. Det var stolpskott, ribbskott och tom en boll som Matt Pyzdrowski turligt nog lyckades parera strax utanför stolpen. Med andra ord kom HIF undan med blotta förskräckelsen under de inledande 45.

I andra blev det, inledningsvis, en annan matchbild och Oke Akpoveta kvitterade Östers ledning redan i den 52:a minuten efter han stött in ett misslyckat skott från Martin Christensen. Plötsligt var det match igen på Myresjöhus Arena.

Efter en del ställningskrig så borde Akpoveta, och framförallt Jesper Lange, gett HIF ledningen med kvarten kvar. Afrikanens skott gick i insida stolpe och med öppet mål skulle Lange stöta in returen men en Österfot kom emellan.

Med två minuter kvar hade Christensen ett skott som strök strax utanför hemmamålet men närmre än så kom inte HIF ikväll. Trodde vi! Men Christensen verkade bara ha skjutit in sig för på övertid fick dansken på en riktig rökare och såg till att samtliga tre poäng följde med tillbaka till Helsingborg.

Öster – HIF   1-2 (1-0) Superettan

Mål: 1-0 Pavic (14 min) 1-1 Akpoveta (52) 1-2 Christensen (92)

HIF: Pyzdrowski – Eriksson, Weberg, Johansson, Ljung – Surprise, Landgren, Gyimah, Svensson – Lange, Akpoveta

Byte: Samuel IN – Svensson UT (35) Christensen IN – Ljung UT (46) Samuel IN – Svensson UT (77) Timossi Andersson IN – Lange UT (75)

Varningar: Johansson (HIF) Gyimah (HIF) Shaze (ÖIF) Crona (ÖIF)