Örgryte – HIF 0-3

Monday Samuel är en av åtta HIFare med utgående kontrakt Foto: Bildbyrån

Två allsvenska lag är redan klara och slaget om kvalplatsen var också avgjord. Med andra ord så åkte HIF till Göteborg med endast äran i potten. Hemmalaget däremot jagade säker mark och en möjlighet att undvika kval.

Att det var Örgryte som hade mesta att vinna (eller förlora) märktes definitivt inte i inledningen. HIF, som kom till spel utan en hel drös nyckelspelare, var totalt överlägsna och hade det inte varit för en storspelande Stojan Lukic, i ÖIS-målet, hade matchen varit avgjord redan efter 20 minuters spel.

Det var räddningar. Det var benparader. Bojanic, Timossi, Svensson, Ralani – alla försökte men Lukic verkade ha vaknat på rätt sida. I 39:e minuten kunde varken Lukic eller Örgryte stå emot mer. Monday Samuel laddade bössan, strax utanför straffområdet, och satte 0-1 bakom den förre Högaborgs-målvakten.

0-1 i paus var i underkant. 13-2 i avslut talade sitt tydliga språk. Hade HIF spelat så här tidigare under säsongen så hade vi definitivt hamnat topp 3.

Tyvärr var där inte riktigt samma energi i bortalaget efter pausvilan. Örgryte började gå framåt och HIF föll ner i banan och fick satsa på kontringar. Redan i den 53:e minuten kunde Atashkadeh kvitterat. Anfallaren bufflade sig fram men fick avsluta i dålig vinkel.

HIF började slarva i det offensiva passningsspelet och fick plötsligt använda mycket av tiden till att försvara sig. Hemmalaget, i jakt på en kvittering, blev allt mer offensiva och HIFs fina första halvlek var nu ett minne blott.

I den 70:e minuten fick ännu en försvarare, denna gången Peter Larsson, kliva av. Inte det ultimata när man ägnat hela halvleken till att försvara sig.

Med kvarten kvar fick Atashkadeh ännu en chans när han drog på ett stenhårt skott mot målet. Försvaret lyckades dock styra skottet till en resultatlös hörna…Örgrytes 10:e hörna så här långt!

I den 80:e minuten avgör dock HIF matchen efter att Lukic styrt ut ett avslut från Lumala Abdu. Lånet, från Kalmar, ger sig dock inte utan nickar in 0-2 på den efterföljande hörnan. Strax efter är Albin Skoglund ytterst nära att reducera men hans volleyskott går över Pär Hanssons mål.

Mot slutet av matchen blev hemmalaget allt mer desperata i jakten på en reducering. Med några minuter kvar kom Timossi fri och blir neddragen av Hannes Sahlin som åker på ett rött kort. På den efterföljande frisparken skruvar Darijan Bojanic in 0-3!

Matchen var givetvis avgjord och även om Hansson får avsluta med en jätteräddning så inkasserar HIF sin 11:e seger för säsongen och kliver tillfälligt upp på en 4:e plats i tabellen.

Örgryte – HIF 0-3 (0-1) Superettan

Mål: 0-1 Samuel (39 min)  0-2 Abdu (80 min) 0-3 Bojanic (87 min)

HIF: Hansson – Eriksson , Larsson, Johansson, Weberg – Anchinioti-Jönsson, Samuel, Bojanic, Svensson, Surprise – Timossi

Byte: Abdu IN – Johansson UT (22 min) Thulin IN – Larsson UT (70 min)

Varningar: Johansson (ÖIS) Sahlin (ÖIS) RÖTT KORT