BK Häcken – Helsingborgs IF

1-1(0-1)

Publik: 1732

Gamla Ullevi, Göteborg

En brinnande lastbil på E6an gjorde så att HIFs spelarbuss fastnade i trafiken och matchen fick skjutas upp en timme. Roar mönstrade samma lag som vann senast och man kom till ett Gamla Ullevi där Häcken var det spelförande laget.

Mikael Dahlberg gjorde ledningsmålet.

Dock kändes HIFs försvar lugnare än på länge och även om Häcken ibland kunde ta sig fram väldigt enkelt så blev det inte den hysteri som under stundom varit därbak under säsongen.

Det var däremot Helsingborg som inledde målskyttet. Efter en hörna som gick ut till ett HIF inkast så kunde Holgersson förlänga Krafths inkast in mot målområdet där både Peter Larsson och Mikael Dahlberg fanns och det var den senare som tryckte in bollen med ryggen till 0-1.

I övrigt handlade det mesta om Häcken i den första halvleken men Häckens anfallare fick inte ordning på avsluten och när bollarna gick på mål så fanns Hansson där och räddade.

Det gjorde att Gerhardsson kände sig tvingad till ett byte redan i den 37:e minuten när han plockade ut Heidar-Trovaldsson och satte in Carlos Strandberg.

I den andra halvleken drog upp tempot och tryckte ner HIF långt. Under vissa stunder var det bara Accam som fanns kvar uppe i anfallet. Och det skulle ge utdelning när Simon Gustafson fick bollen från vänster och ungefär från straffpunkten kunde han dra till på halvvolley och kvitteringen var ett faktum efter dryga timmen spelad.

Stoffe var nära att nicka in 1-2 men fick se bollen gå över.

Och Häcken fortsatte att trumma på och det var bud på både 2-1 och 3-1 innan HIF genom ett dubbelbyte i 70:e minuten kunde få lite mer tag i spelet. Då bytte roar ut Lindström och Bojanic och satte in Christoffer Andersson och Álvaro Santos. Den förre av inhopparna var ganska så omgående framme och nickade över på ett inlägg från Krafth.

Men även om Accam hade ett par chanser så var det Häcken som var det bättre laget och Helsingborg ska vara glada att man får en poäng med sig hem. Det betyder sjunde raka matchen utan förlust och det är det man får ta med sig till nästa omgång.

Mål: Dahlberg

Gula kort: Mårtensson

Startelvan: Hansson – Krafth, P. Larsson, Holgersson, Uronen – Lindström (70), Mårtensson, Pálsson, Accam – Bojanic (70), Dahlberg

Avbytare: Santos (70), Smárason, J. Larsson, Boateng, C. Andersson (70), Linde, Björkman