Ny förlust mot Mjällby

Det var ett spännande lag som HIF mönstrade mot Mjällby i eftermiddagens träningsmatch. Trots det blev det årets tredje förlust mot Blekingelaget.

Det började bra, HIF låg tätt på och gav inte Mjällbyspelarna mycket utrymme. Linde i målet såg stabil ut och kommunicerade bra med laget. Det blev en ganska svängig första halvlek där lagen hade perioder där de dominerade. Mjällby hade längre anfall och såg mer organiserade ut när man gick framåt, medan HIF spelade mer på kontring. Något som irriterade i backlinjen då Mjällby ofta kom tillbaka väldigt fort.

Krafth och Boateng hade det jobbigt på högerkanten och det var där Mjällby byggde upp de flesta av sina anfall. Krafth byttes ut efter ca en halvtimme och in kom Jon Birkfeldt. Ema Boateng blixtrade till ibland och visade upp sin snabbhet, men han hade ingen bra dag.

Till andra halvlek bytte HIF målvakt och Måns Lagmark kom in istället. Även Boateng byttes ut i paus och i hans ställe kom Fredrik Widlund in. Widlund som efter två riktigt feltajmade tacklingar drog på sig två gula kort och visades ut.

Andra halvlek var en tämligen tråkig historia. Jordan Larsson kom med mer i spelet men det var chansfattigt. Ca 10 minuter från slutet hade Jordan ett skott där Mjällbymålvakten fick sträcka ut och rädda till en resultatlös hörna. I stället kom Mjällby upp i ett anfall på vänsterkanten och efter ett fint inlägg kunde Markus Ekenberg enkelt nicka in 1-0 som också blev slutresultatet.

Elias Andersson gjorde ett stabilt intryck matchen genom och spelade ca 60 min.

Granit Sherifi och Alexander Zaim trivdes bra tillsammans i första halvlek på vänsterkanten och tog sig fram bra genom fint samarbete.

Abbe Khalili gjorde en bra match och jobbade hårt både framåt och bakåt..

Jordan Larsson var något osynlig i första halvlek och kom fram mer i andra. Mjällby låg tätt på honom och gav honom inte mycket utrymme att arbeta på. Det syns på hans spel att han är sin fars son och det ät absolut en spelare att hålla ögonen på i framtiden.

På det hela taget var det en typisk träningsmatch där spelet blev ganska sönderryckt av många byten. På det hela taget en hyfsad prestation av HIF mot ett Mjällby som ställde upp med några fler rutinerade Allsvenska spelare.