Norrköping-HIF 1-1

HIF spelade oavgjort i Svenska cupens första omgång i en match där ”Di Röe” var kraftigt tillbakapressade matchen igenom

HIF inledde första halvlek, precis som i träningsmatcherna mot Sundsvall och Värnamo, med att pressa motståndarna högt. Detta fick resultat direkt och första chansen fick Max Svensson efter att Moro utnyttjat slarv i Norrköpingsförsvaret. Det var dock ”Peking” som styrde spelet under den första halvleken men det var HIF som skulle ta ledningen genom Carl Johansson som sköt in bollen efter en frispark. ”Di Röe” försvarade sig bra och låg ofta rätt i spelet men Norrköping kom ändå till ett fåtal bra chanser.

I den 41:a minuten var HIF nära att göra 2-0 när Moro lobbade bollen över Mitov Nilsson i Norrköpingsmålet men bollen rensades bort på mållinjen. HIFs första halvlek var stark och man störde Norrköping som under de senaste säsongerna huserat som topplag i Allsvenskan.

Den andra halvleken startade med en massiv press från Norrköping och i den 51:a minuten fick ”Peking” en jättechans när de träffade ribban. Matchen fortsatte och Norrköpings dominans likaså men HIF släppte i stort sett inte till några farliga målchanser utan det trillades mest boll från hemmalaget. I den 85:e matchminuten var Moro väldigt nära att göra 2-0 när han kom fri med målvakten men nyförvärvet lyckades inte förvalta målchansen. Istället skulle det bli ett bittert slut för HIF när Andreas Johansson kvitterade för Norrköping i den 94:e matchminuten efter en tilltrasslad frisparkssituation, ett rättvist mål sett till hur matchen såg ut.

Sammanfattningsvis fick vi se ett bra försvarande HIF som var hårt tillbakapressade under hela matchen och som absolut inte var ofarliga framåt. Utropstecken idag var nyförvärven Liverstam, Randrup, Moro och Bjarnason som alla krigade på bra. Det oavgjorda resultatet innebar att HIF är fortsatt obesegrade.

Norrköping-HIF: 1-1 (0-1) Svenska cupen

Målskyttar: C. Johansson 0-1 (27) A. Johansson 1-1 (94)

HIF: Hansson- Randrup, Liverstam, Johansson, Eriksson- Landgren, Bojanic- Svensson, Dahlberg, Moro- Bjarnasson

Byten: HIF: Svensson UT – Timossi Andersson IN (63) Dahlberg UT- Casper Seger IN (75)

Norrköping: Holmberg UT- Jakobsen IN (70) Smith UT- Sjölund IN (78)