Norrby-HIF 0-1

I ett soligt Borås fortsatte HIF på den inslagna linjen och vann mot Norrby. Resultatet skrevs till 0-1

Det var en match som började i ett högt tempo och spelet böljade fram och tillbaka. Desto längre in vi kom i den första halvleken desto mer tog HIF över spelet och kontrollerade den större delen av den första halvleken. ”Di Röe” skulle bli laget som skapade den första farligheten när Moro sköt strax utanför straffområdet och tvingade fram en fin räddning av Norrby-målvakten Krasniqi. Moro skulle även få matchens andra chans när han nästan fick bollen framför ett öppet mål, det var bara en norrbyförsvarares fot som gjorde att Moro inte kunde raka in den. Dock skulle det bli tredje gången gillt för Moro när han i den 38:e minuten gjorde mål efter att han från nära håll nickade in bollen i mål. Målet föranleddes av ett fint väggspel mellan Bojanic och Eriksson där den sistnämnda slog inlägget som Moro nickade in.

Den andra halvlekens första chans skulle Norrby få när Yarsuvat sköt från en bit utanför straffområdet och Hansson gjorde en fin räddning. Annars var det en ganska tam inledning på den andra halvleken där inget av lagen riktigt kontrollerade spelet eller skapade chanser. Calle Johansson blev varnad i den 53:e minuten vilket var mittbackens tredje varning för säsongen och det innebär att han är avstängd mot Jönköping Södra. I den 56:e minuten sköt Bjarnason en frispark långt utifrån som Krasniqi styrde över ribban.

När klockan tickade upp mot 70 minuter var det en rentav tempofattig match som spelades i Borås vilket följdes av att Norrby tog över matchen allt mer och HIF fick inrikta sig på att försvara. I den 82:a minuten fick Almeida ett läge när han sköt utanför straffområdet och Krasniqi styrde ut. Almeida, som kom in i den 55:e minuten blev utbytt mot Liverstam i den 83:e, något som man inte ofta ser. Norrby pressade på i slutet men skapade aldrig några riktigt farliga chanser och HIF kunde vinna med 0-1 och ta tre viktiga poäng i toppstriden.

Sammanfattningsvis gjorde HIF en stundtals bra första halvlek där segern grundlades men den andra halvleken kommer vi kanske inte ta med oss som den roligaste i världshistorien rent spelmässigt men HIF försvarade sig bra.

Norrby-HIF: 0-1 (0-1) Superettan

Mål: 0-1 Moro (38)

HIF: Hansson- Randrup, Weberg, Johansson, Eriksson- Abubakari, Landgren- Moro, Bojanic, Svensson- Bjarnason