Matchreferat och spelarbetyg – Västerås SK – HIF

I det blåsiga regnovädret vann Henrik Larssons Helsingborg på söndagen årets första cupmatch med klara 4-0 mot division 1-laget Västerås.

HIF var det klart bättre laget matchen igenom men under första halvlek stod Västerås upp bra och slank upp ett par gånger med några halvchanser. Det var dock de rödblå som hade dem vassaste, och nyförvärvet Astrit Ajdarevic var inblandad i det mesta. Målet skulle heller inte dröja. I 33:e matchminuten kom Emil Krafth fram på sin högerkant, slog en passning snett bakåt till Astrit som tog emot, tittade upp och sköt iväg ett vänsterskott som skruvade sig in i mål intill målvaktens högra stolpe. Skön start för HIFs senaste tillskott.

Spelarna firar efter Ajdarevic 1-0-mål Foto: Sebastian Lindberg / BILDBYRÅN
Spelarna firar efter Ajdarevic 1-0-mål

I andra halvlek tog HIF över taktpinnen helt och fortsatte trycka på. I 51:a minuten stormade Bojanic fram centralt innan han lade ett instick till Anton Wede som slank förbi motståndarna och tryckte in sitt andra mål HIF-tröjan. En HIF-tröja som idag åter var röd (laget har spelat i vitt under försäsongen) då spelarna visade upp sitt nya hemmaställ för säsongen 2015. Två minuter senare kom Wede och Uronen snyggt fram på vänsterkanten där Jere slog ett inlägg som letade sig ändra fram till bortre stolpen där Atakora fanns som sköt sitt första mål för sin nya klubb. En lyckad dag för HIFs fyra nyförvärv, där de tre utespelarna alla gjorde mål och målvakten Matt Pyzdrowski gjorde en lyckad tävlingsdebut eftersom Pär Hansson var tvungen att kasta in handduken pga ett brutet lillfinger.

Efter de två snabba målen var Västerås ett slaget lag. HIF utökade sedan sin ledning till 4-0, som också blev slutresultatet, genom Victor Pálsson som då bara varit på planen några minuter. Atakora spelade centralt där Pálsson stod, kickade upp bollen och sköt på halvvolley intill bortre stolpen.

HIF tog en stabil vinst på Swedbank Park Foto: Emil Carlsvärd
HIF tog en stabil vinst på Swedbank Park

Västerås SK – HIF 0-4 (0-1)

Ajdarevic 0-1 (33), Wede 0-2 (51), Atakora 0-3 (53), Pálsson 0-4 (66)

Spelarbetyg:

1. Matt Pyzdrowski 2 – Hade inte så mycket att göra och gjorde ett gott intryck.

———-

15. Emil Krafth 3 – Såg bra ut trots att han precis varit skadad. Följde ofta med upp i anfallen. Byttes ut i andra.

2. Calle Johansson 4 – Riktigt stabil. Vann duellspelet, luftrummet och var på rätt ställe hela tiden.

29. Jesper Björkman 3 – Fungerar fint ihop med Calle. Bra insats.

28. Jere Uronen 3 Fick till en riktig kanon i första halvlek som var nära att gå in. Gör ett bra jobb både offensivt och defensivt.

———-

14. Lalawélé Atakora 3 – Gör mål, utmanar och ser intressant ut.

5. Johan Mårtensson 4 – Vår nya, om än tillfällige, kapten fortsätter att imponera. Generalen på mittfältet, styr och ställer.

19. Darijan Bojanic 4 – Mycket delaktig i spelet och inblandad i de flesta av målen och farligheterna. Även förbättrat hemåtjobbet och presspelet. Byttes ut i andra.

10. Anton Wede 2 – Började lite trevande, men blev bättre och bättre. Gör ett snyggt mål. Byttes ut i andra.

———-

42. Astrit Ajdarevic 4 – Går ner och möter boll, går i djupled, håller i bollen på ett exemplariskt sätt, gör fina instick och gör ett mål och har bud på fler. Det här såg riktigt lovande ut.

18. Jordan Larsson – Löper mycket och försöker, men fick inte så mycket uträttat idag.