Matchreferat HIF-Gefle IF

HIF hade en tung match hemma mot Gefle och levde inte alls upp till förväntningarna i första halvlek. Det blev tillslut en 2-1 förlust i matchen där södra stå invigdes.

Det var ett skadedrabbat HIF som kom till start utan både Emil Krafth och Jere Uronen idag. Däremot så fick lagkaptenen Peter Larsson och Andreas Landgren göra sina första matcher från start denna säsongen.

Redan tidigt in i första halvlek var det Gefle som tog tag i matchen trots att HIF hade ett starkt stöd i ryggen från södra stå. HIF var sena in i duellerna och ju längre halvleken led desto mer frustrerade blev de.

Det var inte oväntat när 1-0 kom till Gefle efter ett inspel från högerkanten där Landgren hade svårt att hänga med. Inspelet styrdes sedan olyckligt i mål av Peter Larsson. Målet gjorde HIF ännu mer frustrerade och det kändes länge so om 2-0 hängde i luften och det hade kommit tidigare om det inte varit för sista minuten tacklingar av mittbackarna och bra räddningar av Pär Hansson.  2-0 till Gefle skulle ändå komma innan paus och det var Johan Oremo som dunkade upp en frispark i krysset. Otagbart för Pär Hansson och en riktig kalldusch i matchen som skule vara fest.

Peter Larsson hade ingen rolig match med ett självmål
Peter Larsson var tillbaka i startelvan men hade en tuff match och gjorde ett självmål.

Inför andra halvlek valde “Henke” att göra ett byte och låta Mikael Dahlberg komma in istället för Jordan Larsson. Detta i kombination med en helt annan inställning gjorde att HIF vann fler dueller och kändes betydligt farligare än i första halvlek. 2-1 kom efter ett tillbakaspel av Boateng till Dahlberg som sköt ett misslyckat skott som Ajdarevic snappade upp i straffområdet och förvaltade på bästa sätt.

HIF pressade resten av matchen och hotade Gefles mål vid flertalet tillfällen men lyckades inte göra fler mål på en storspelande Gefle-målvakt. När domaren blåste av matchen efter 93 spelade minuter så var det en besviken hemmapublik som nog hade hoppats på mer. Det finns dock några positiva saker att ta med sig från matchen där trycket på södra stå är den främsta även Mikael Dahlbergs inhopp lovade gott och förhoppningsvis får vi se honom från start snart.

HIF – Gefle IF 2-1 (2-0)
Mål: Bertilsson 29´, Oremo 41´, Ajdarevic 67´
Publik: 6 833
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
Gula kort: HIF: Lalawele Atakora, Johan Mårtensson, Mikael Dahlberg     GIF:  Robin Nilsson, Ilir Berisha

Startelva: Pär Hansson – Andreas Landgren, Victor Pálsson, Peter Larsson, Frederik Helstrup – Mattias Lindström, Johan Mårtensson (ut 71), Astrit Ajdarevic , Lalawele Atakora (ut 60) – Robin Simovic, Jordan Larsson (ut 46)

Inbytta: Mikael Dahlberg (46), Ema Boateng (60),  Darijan Bojanic (71)

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Fredrik Widlund, Jesper Björkman, Emil Krafth, Anton Kinnander