Matchreferat HIF – Falkenbergs FF

Hemmapremiär och Henrik Larssons första match på Olympia som HIF-manager. Men trots en del chanser lyckades laget inte spräcka målnollan, och matchen slutade 0-0 – igen.

Efter den mållösa premiären så hoppades många på att offensiven skulle braka loss i dagens match. Men HIF hade åter svårt i den sista tredjedelen. I stället öppnade Falkenberg farligast, när laget redan i den andra minuten fick ett jätteläge. Ett misstag i hemmaförsvaret, där Pär Hansson (som äntligen var tillbaka efter sin fingerskada) och Calle Johansson slarvade, öppnade upp för Calle Wede som så när gjorde mål efter att ha försökt lobba över Pär Hansson som stod långt ute. Men bollen gick strax utanför. Precis före halvtidspausen gjorde även Falkenberg mål på hörna, men det dömdes bort pga knuff.

HIF hade annars mycket av spelet under första halvlek och det bästa läget fick Anton Wede efter att Darijan först tagit sig fram, spelat till Jordan som snyggt chippade bollen till Wede. Han fick sedan en dubbelchans till vänster i straffområdet, den första räddades och den andra tog oturligt i ribban och ut. Utöver det läget skapade inte de rödblå så mycket mer under den första halvleken. HIF hade svårt att komma till skottlägen, och när de väl gjorde det kom det för ofta en passning för mycket och det hela rann ut i sanden.

Mållöst idag igen, nya tag mot Halmstad på söndag Foto: David Hamark
Mållöst idag igen, nya tag mot Halmstad på söndag

Precis som under första ägde HIF spelet även i den andra halvleken. Dem få gånger FFF fick till några möjligheter var, precis som i förra årets möten, på fasta situationer där ett par halvchanser skapades. Det samma kan inte sägas om HIF som slarvade med sina fasta där hörnorna lämnade en del övrigt att önska.
I den 69:e minuten hade Jordan ett bra läge, där Simovic snyggt skottfintade i straffområdet och slog ett kort vänsterinlägg till bortre stolpen där Larsson fick två chanser, den andre en cykelsparksvariant som gick strax utanför. Wede hade sedan ett par skottlägen under sista tjugofem, men inget som skrämde slag på Martler i FFF-målet. Den sista riktiga forceringen för ett segermål uteblev för båda lagen, där nog Falkenberg var rätt nöjd med ett oavgjort resultat, och matchen slutade 0-0 inför drygt 7000 på läktarna.

Manager Henrik Larsson sade såhär till hd.se efter matchen:

– Försvarsmässigt gör vi en okej match. Men precis som mot Kalmar blir det tufft för oss när vi kommer in i boxen. Jag tycker vi kan skjuta mer och ha en bättre kvalitet på det vi gör. Jag vill se mer beslutsamhet och rörelse. Jag måste titta på om vi kan få mer rörelse runt om en mittfältare som flyttar boll. Sådana saker.

Undertecknad kan bara hålla med. Allt som oftast var det för lite rörelse, och laget sköt alldeles för få skott denna kväll. Falkenberg hade inte så mycket att komma med, och försvarsmässigt gör vi det bra där Helstrup återigen går i bräschen och visar ett stort och brett register. En toppeninsats rakt igenom. Men offensivt går det tyngre för HIF där det är lite fantasilöst sista tredjedelen för stunden. Släpper det mot Halmstad på söndag?