Matchreferat HIF- Åtvidabergs FF

Igår var det dags för sista matchen innan sommaruppehållet. HIF tog emot Åtvidabergs FF på ett soligt Olympia inför 7886 åskådare.

Det var ett skadedrabbat HIF som igår skulle försöka ta en seger hemma mot seriejumbon Åtvidaberg. Trots alla skador så blev det en seger för HIF på ett övertygande sätt. 1-0 kom redan i den 2:e minuten genom Jordan Larsson som gjorde sitt första allsvenska mål i karriären.  HIF fortsatte pressa och var nära 2-0 flertalet gånger innan det kom. Det var en frispark som nickades in av Peter Larsson precis innan pausvilan.

Jordan Larsson gjorde igår sitt första allsvenska mål.

I paus utgick Lalawele Atakora eftersom han var stel och manager Henrik Larsson tyckte att det var dumt att chansa med honom, in kom istället veteranen Mattias Lindström. Åtvidaberg gjorde en bättre andra halvlek men det var fortfarande tydligt att HIF var det bättre laget och det var bortalagets målvakt Henrik Gustavsson som höll nere siffrorna.  3-0 skulle dock komma och det var på tilläggstid som Ema Boateng förvaltade sitt friläge på ett säkert sätt.

Manager Henrik Larsson var nöjd med hans insats  “Det var han värd efter den underbara arbetsinsats han levererat”.

Han var även nöjd med hur spelarna hanterade matchen  “Jag är mycket nöjd. Vi försöker ha högt bolltempo och det tycker jag att vi har ofta i den här matchen”

Nu är det uppehåll till den 5:e juli och då kommer HIF förhoppningsvis till spel med betydligt färre skador. HIF ligger för tillfället på 7:e plats i allsvenskan med 18 poäng.