Om vårt HIF haft det tufft i veckan så har det gått betydligt bättre för några av våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden…

Newcastle har haft en tuff start på Premier League och stod noterade för två förluster inför det tuffa bortamötet mot Tottenham. Men efter en överraskande 1–0-seger i London har den nye managern Steve Bruce nu fått lite arbetsro. Resultatet innebär att den fd HIFaren, Emil Krafth, som startade för andra matchen i rad sedan han anslöt till Newcastle från franska Amiens i somras, har vunnit sin första match i Premier League.

Det tog tre matcher – men nu har Jordan Larsson fått skriva in sig i målprotokollet i den ryska ligan. Borta mot Krylja Sovetov Samara kvitterade svensken till 1–1 för sin nya klubb Spartak Moskva i en match som bortalaget vann med 2–1. Jordan Larsson har startat i samtliga tre matcher i ligaspelet sedan han lämnade Norrköping för Spartak Moskva – som tack vare segern poängmässigt delar serieledningen i Ryssland med hela fyra andra lag efter sju omgångar.

Den förre HIFaren lämnade Sverige, som allsvensk skytteligaledare, efter att ha gjort elva mål för Norrköping i år.

Våra olika utlandsproffs, och deras framfart, kan du läsa om i vår Proffskoll som publiceras veckovis.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Martin Klinteberg
martin.klinteberg@alltomhif.se

Kommentera