Inför Akademilaget – Lärje/Angered

Foto Samone Falkman

I eftermiddag gästar tabelltvåan Olympia, för möte med klubbens Akademilag. Förra mötet slutade oavgjort, kan de unga talangerna hävda sig mot dem igen? Vi ställde frågorna till Jonas Ohlander.

*****

Ni tog en viktig seger mot Högaborg senast, hur har stämningen varit inom laget efter den matchen?

Ett derby är alltid ett derby och att vinna borta mot Högaborg var både viktigt ur ett tabellplaceringsperpektiv och ur ett självförtroendeperspektiv. Gruppen mår bra och ser med tillförsikt fram emot den kommande matchen.

Var där något från den matchen som ni valde att ta med er?

Vi gör ingen kanonmatch spelmässigt förutom en period mellan den tjugonde och fyrtiofemte minuten, då vi är riktigt bra. Andra halvlek tar vi med oss att vi gör en riktigt lagmässig kämpainsats och trots att Högaborg har mycket boll skapar de inte många riktigt heta målchanser. Vi spelar seniorfotboll andra halvlek utan att imponera spelmässigt och det är också väldigt viktigt på denna nivån.

Nu väntar ännu en tuff match för er när tabelltvåan, Lärje/Angered, kommer på besök. Vad minns du om dem som lag från ert förra möte?

Lärje/Angered är ett mycket bra lag, vilket tabellen visar plus att att de inte förlorat en enda seriematch i år, så det kommer att bli en mycket tuff match. De är tunga att möta, har många rutinerade spelare och spelar en bra fotboll. I matchen i våras var de mycket bättre än oss i första halvlek och ledde rättvist med 1-0 i halvtid. I andra tog vi över och utjämnade lite turligt på övertid.

Har ni några skador och avstängningar som ni dras med till lördag?

Som det ser ut nu är Elias Andersson borta p.g.a. skada/landslagsuppdrag och även Erik Kronholm p.g.a. skada. Vi har även lite småskavanker och förkylningar i truppen, så förmodligen vet vi varken startelva eller trupp förrän under förmiddagen.

Vad kommer det att krävas från er sida för att gå vinnande ur den här matchen?

Offensivt kommer vi att spela som vanligt, vilket vi känner att vi har blivit bättre och bättre på hela säsongen. Defensivt ska vi göra det jobbigt för Lärje och försöka stänga till de ytor de vill komma åt.

Fast huvudsaken, som alltid, är att vi är beredda att löpa, fightas och offra oss för varandra och ha en vinnarattityd till matchen. Då är vi redo att ge Lärje sin första förlust i år!!

*****

Matchen spelas på Olympia och avsparkstiden är satt till 14:00. Östra läktaren är öppen för åskådare och fri entré gäller om du är medlem i Helsingborgs IF, Kärnan, HIF-vännerna, Rio-Nalle eller om du har säsongskort.